امروز: سه شنبه 15 آبان 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

بررسی رابطه بین ادراک برابری با تعهد سازمانی و دلبستگی شغلی در بین دبیران آموزش و پرورش شهرستان ارسنجان

بررسی رابطه بین ادراک برابری با تعهد سازمانی و دلبستگی شغلی در بین دبیران آموزش و پرورش شهرستان ارسنجاندسته: مدیریت
بازدید: 58 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 28 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 20

هدف از انجام این پژوهش بررسی رابطه بین ادراک برابری با تعهد سازمانی و دلبستگی شغلی در دبیران آموزش و پرورش شهرستان ارسنجان می باشد در این پژوهش سؤالهای مورد بررسی عبارتند از 1) آیا بین ادراک برابری با تعهد سازمانی رابطه وجود دارد ؟ 2) آیا بین ادراک برابری با دلبستگی شغلی رابطه وجود دارد ؟ 3) آیا بین تعهد سازمانی و دلبستگی شغلی رابطه وجود دارد ؟

قیمت فایل فقط 1,900 تومان

خرید

بررسی رابطه بین ادراک برابری با تعهد سازمانی و دلبستگی شغلی در بین دبیران آموزش و پرورش شهرستان ارسنجان

چکیده :

    هدف از انجام این پژوهش بررسی رابطه بین ادراک برابری با تعهد سازمانی و دلبستگی شغلی در دبیران آموزش و پرورش شهرستان ارسنجان می باشد . در این پژوهش سؤالهای مورد بررسی عبارتند از : 1) آیا بین ادراک برابری با تعهد سازمانی رابطه وجود دارد ؟ 2) آیا بین ادراک برابری با دلبستگی شغلی رابطه وجود دارد ؟ 3) آیا بین تعهد سازمانی و دلبستگی شغلی رابطه وجود دارد ؟  4) آیا ابعاد ادراک برابری می توانند تعهد سازمانی را پیش بینی کنند ؟ 5) آیا ابعاد ادراک برابری می توانند دلبستگی شغلی را پیش بینی کنند ؟

 نمونه تحقیق شامل 150 نفر از دبیران می باشد که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شده اند . برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش آمار توصیفی ( میانگین و انحراف معیار ) و آمار استنباطی ( ضریب همبستگی ساده ، ر گریسون چندگانه و t تست مستقل ) استفاده شده است . نتایج نشان داد که رابطه بین ادراک برابری با تعهد سازمانی و رابطه بین تعهد سازمانی و دلبستگی شغلی معنادار می باشد . ولی رابطه بین ادراک برابری با دلبستگی شغلی معنادار نبود. بین ابعاد ادراک برابری با تعهد سازمانی و دلبستگی شغلی رابطه چندگانه وجود دارد که ابعاد ادراک برابری 14 درصد از واریانس تعهد سازمانی و 2 درصد از واریانس دلبستگی شغلی را پیش بینی می کنند .

مقدمه :

جامعه امروز ، جامعه سازمانی[1]  است . امروزه ، بخش عمده زندگی ما ، در سازمانها یا در ارتباط با سازمان ها سپری می شود . هر سازمانی با انجام دادن وظایف چند گانه یا تخصصی ، هدفهای عام یا خاصی را برای جامعه و مردم آن متحقق می سازد . این هدفها و وظایف بسیار دشوارتر و پیچیده تر از آنندكه به وسیله یك فرد یا گروه كوچك تحقق پذیر و انجام یافتنی باشد ، از این رو گردش امور زندگی ، وابسته به سازمانها ، و پیشرفت و بقای جامعه تابع كار و عملكرد مؤثر آنهاست . مردم از طریق سازمانها ، كارها را مؤثرتر انجام می دهند و چگونگی عملكرد آنها ،‌ كیفیت فعالیت های سازمانهاودر نتیجه چگونگی انجام امور و كارهای جامعه راتحت تأثیر قرار می دهد( علاقه بند ، 1383 ) .

استفاده بهینه از منابع موجود در یك سازمان به خصوص نیروی انسانی ، وجه اشتراك دیدگاه كلیه صاحبنظران علم مدیریت می باشد . و بقای دائمی یك موسسه و سازمان را منوط به بهره برداری مناسب از این منابع می دانند و معتقدند كه وجود یك محیط كاری متعالی بهره وری كاركنان را افزایش می دهد ( سعیدی و نظری ، 1386 ).

یكی از نظریه های انگیزشی شغلی كه در آن به طور مفصل در زمینه تعادل بحث شده است ، نظریه برابری[2] است. نظریه های عدالت از سایر نظریه ها كاملا متفاوت بوده و با ارزشهای افراد مرتبط می باشد ، تا نیازها ، باورها و یا تقویت ها ( مهداد ،1386).

در نظریه برابری گفته می شود كه شخص به محاسبه نسبت بین برون دادها و درون دادهامی پردازد و حتی ممكن است با مقیاسهای متداول به محاسبه آن بپردازد و بعد آن را با برون دادها و درون دادهای افراد دیگر ، مقایسه كند . اگر این نسبت را برابر ( منصفانه ) ببیند ، رضایت شغلی و انگیزه لازم برای انجام دادن كار در او ایجاد می شود و اگر این نسبت را غیر منصفانه ارزیابی كند ، یعنی متوجه شود كه دیگری با درون داد كمتر ، برون داد مشابه او را دارد ، در آن صورت ، احساس نابرابری می كند و به این نتیجه می رسد كه سازمان با او منصفانه رفتار نكرده است . این احساس در او تنش ایجاد می كند و انگیخته می شود تا كمتر كار كند ، مقایسه اجتماعی یك واقعیت است و اساس نظریه برابری نیز معتبر به نظر می آید  ( ساعتچی ، 1384 ) . برای ادراك برابری چندین بعد معرفی شده است :

بعد حقوق : عبارت است از عدالت ادراک شده از میزان حقوق دریافتی کارمند .

بعد کار و محیط کاری : عبارت است از عدالت ادراک شده از میزان و سختی کار ، شرایط ، امکانات و مناسبات اجتماعی محیط کار.

بعد احترام و توجه سازمانی: عبارت است از عدالت ادراک شده از میزان احترام و توجه ای که از سوی مسئولین و همکاران نسبت به یک کارمند اعمال می گردد.

بعد عدالت رویه ای : عبارت است از عدالت ادراک شده از نحوه اجرای مقررات قانونی که حقوقی را به روشنی برای کارمندان تعیین نموده اند ( استرون ،1375).

نگرش فرد نسبت به كارش نشان دهنده ارزشیابی منفی یا مثبتی است كه وی درباره جنبه ای از محیط كاری اش دارد . بیشتر پژوهش هایی كه اخیراً در حیطه رفتار به عمل آمده است ناظر بر نگرشهای شغلی افراد در سازمان های كاری مربوط به خودشان است ، در میان این نگرش ها واژه دلبستگی كاری[3] و یا شغلی مدت زمان زیادی نیست كه وارد رفتار سازمانی شده است و تعریفی كه می توان از آن ارائه داد این است كه دلبستگی شغلی ( شغل را معرف خود دانستن ) به درجه یا میزانی اطلاق می شود كه شخص شغلش را معرف خود و كار یا عملكردش را موجب سربلندی و كسب حیثیت و اعتبارش می داند  ( رابینز[4] ،  1996، به نقل از پارسائیان و اعرابی،  1386) و شغلش را بر حسب اجزایی چون تعلق خاطر ، همنوایی و وفاداری و پذیرش اهداف و تمایل به اعمال تلاش مضاعف جهت تحقق آنها به انجام می رساند یا به عبارت دیگر اینكه فرد تا چه اندازه دل به كار می بندد و در واقع وقت خود را با شغلش سپری می كند 


جهت دریافت فایل بررسی رابطه بین ادراک برابری با تعهد سازمانی و دلبستگی شغلی در بین دبیران آموزش و پرورش شهرستان ارسنجان لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 1,900 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی رابطه بین ادراک برابری با تعهد سازمانی و دلبستگی شغلی در بین دبیران آموزش و پرورش شهرستان ارسنجان , دانلود بررسی رابطه بین ادراک برابری با تعهد سازمانی و دلبستگی شغلی در بین دبیران آموزش و پرورش شهرستان ارسنجان , تعهد سازمانی , دلبستگی شغلی , مدیریت , ادراک برابری , تعهد سازمانی , دلبستگی شغلی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر