امروز: سه شنبه 15 آبان 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

انواع سیستم های بارکدینگ

انواع سیستم های بارکدینگدسته: کامپیوتر و IT
بازدید: 43 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 324 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 93

امروزه سیستمهای اطلاعاتی كامپیوتری سهم بسزایی دركارایی امور تجاری و كنترلی دارند لذا برای حصول این كارایی ضروری است كه اطلاعاتی كه به كامپیوترها وارد می شوند ، دقیق و بهنگام بوده و در ضمن ، گردآوری آنها نیز هزینه زیادی دربر نداشته باشد درمیان انواع سیستمهای شناسایی خودكار ، تكنولوژی باركد جزء ساده ترین ها است این سیستم به صورت تجهیزات جانبی كامپی

قیمت فایل فقط 5,900 تومان

خرید

انواع سیستم های بارکدینگ

مقدمه:

امروزه سیستمهای اطلاعاتی كامپیوتری سهم بسزایی دركارایی امور تجاری و كنترلی دارند. لذا برای حصول این كارایی ضروری است كه اطلاعاتی كه به كامپیوترها وارد می شوند ، دقیق و بهنگام بوده و در ضمن ، گردآوری آنها نیز هزینه زیادی دربر نداشته باشد . درمیان انواع سیستمهای شناسایی خودكار ، تكنولوژی باركد جزء ساده ترین ها است. این سیستم به صورت تجهیزات جانبی كامپیوترهای شخصی كه امروزه در واحدهای صنعتی ، تجاری و اداری كشور جایگاه مهمی یافته اند ، قابل بكارگیری است.

در این تحقیق سعی شده انواع سیستم های بارکدینگ معرفی شده  و کاربرد های هر یک مورد بررسی قرار گیرند.

همچنین باتوجه به پیشرفت روز افزون علوم مختلف،وتوسعه تغییرات در تکنولوژی های موجود،ما را بر آن داشت تا از فنآوری های جایگزین و جدید نیزمواردی را بیان کنیم.

چکیده :

در سالهای اخیر ، نوارهای سیاه وسفید ظاهراً همشكلی كه روی بسیاری از كالاهای تجاری از قبیل مجلات ، نوشابه ها ، كنسروها، كتابها ، انواع جعبه ها و …  چاپ  می شود ، بسیاری از نظرها رابه خود جلب كرده است . این نوارهای سیاه وسفید كه باركد نام دارند ، علائمی هستند كه حاوی اطلاعاتی در مورد کالا ها می باشند. برای رمزگشایی این علائم باید از دستگاهی به نام اسكنر باركد استفاده نمود كه بارکد را بصورت نوری می خواند و به كامپیوتر متصل به آن منتقل می كند. اسكنر باركد از خود نوری می تاباند كه پس از برخورد با نوارهای سیاه وسفید باركد ، دوباره به دستگاه بازباتانده می شود. جاهایی كه سیاه است نور را كمتر و جاهایی كه سفید است ، نور را بیشتر بازمی تابانند و در نتیجه اسكنر می تواند  تغییرات و  در حقیقت پهنای  نوارها را  تشخیص دهد. این نوارها بسته به ضخامتشان و فاصله شان از هم ، اطلاعات مختلفی را در بردارند ( ارتفاع خطوط ، اطلاعاتی را بیان نمی كند ) .

آشنایی با مفهوم شناسایی خودكار :

با همگانی شدن كامپیوتر و بكارگیری آن در عرصه حاضر، پردازش اطلاعات و استخراج نتایج مورد نیاز با سرعت بسیار بالا انجام می شود. جمع آوری اطلاعات، وارد کردن داده ها به کامپیوتر، پردازش اطلاعات و نمایش نتایج یا دادن گزارشات مراحلی هستند که در یک سیستم اطلاعاتی كامپیوتری طی می شوند. در این زنجیره تنها پردازش اطلاعات و نمایش نتایج با سرعت و دقت زیاد و توسط ماشین انجام می شوند، در حالی كه در مراحل جمع آوری اطلاعات و وارد کردن داده ها به کامپیوتر كه اصلی ترین مراحل هستند، هنوز هم به نیروی انسانی متكی بوده و دقت و سرعت کاربر عاملی تعیین كننده است.

در واقع از دیدگاه بهره وری كل سیستم ،مراحل جمع آوری اطلاعات و وارد کردن داده ها به کامپیوتر گلوگاه سیستم خواهند بود ؛ چرا كه کاربر هیچ گاه نخواهد توانست همگام با سرعت كامپیوتر، داده ها را جمع آوری و وارد سیستم نماید و درصد بالای خطا در این مرحله عملا درصد خطای موجود در خروجی مجموعه را افزایش می دهد. بنابراین ضرورت جایگزینی ماشین به جای انسان در این مراحل نیز اجتناب ناپذیر است . وظیفه این جایگزینی را تكنولوژی های شناسایی خودكار بر عهده دارند.

 شناسایی خودكار با جایگزین كردن تكنولوژی پیشرفته ماشین به جای انسان ، عمل تشخیص داده ها ، جمع آوری آنها و ورود به كامپیوتر را از اختیار کاربر خارج ساخته و خودعهده دار این وظیفه خطیر می شود. این جایگزینی سبب رفع گلوگاههای سیستم و افزایش شدید بهره وری كل مجموعه خواهد شد .

١-١ نوارهای مغناطیس :

در این روش از تكنولوژی متداول در ضبط مغناطیسی اطلاعات استفاده می شود. مانند ضبط اطلاعاتی همچون موسیقی، برنامه كامپیوتری و .. بر روی نوار مغناطیسی. اطلاعاتی كه روی نوار ظبط شده، با عبور نوار از مقابل هد مغناطیسی، بازیابی می گردد. از مزایای این روش، عدم حساسیت به گردوخاك و چربی محیط بوده و كاربرد آن بیشتر در كارتهای اعتباری ، بلیط ها و كارتهای شناسایی است .

٢-١ شناسایی نوری الفبا :

در این روش، کد به صورت حروف و اعداد طبق الگوی خاصی بر روی كالا نوشته و یا چاپ می شود. به هنگام شناسایی، دستگاه كد خوان حروف و اعداد را خوانده و اطلاعات را به كامپیوتر وارد می كند. مزیت مهم این روش، قابلیت تشخیص كد به وسیله انسان است، چراكه کد كاملا شبیه اعداد و حروف متداول الفبای انگلیسی است. متداولترین استاندارهای این روشOCR-A و OCR-B  می باشند. كاربرد این تكنولوژی بیشتر بر روی چكها، اسناد بانكی و قبوض مختلف می باشد.

٣-١ فركانس رادیویی :

بهره گیری از امواج رادیویی بُعد دیگری از شناسایی خودكار می باشد. اساس این ایده بر ارسال سیگنال به شئ و دریافت بازتاب توسط گیرنده استوار است.در روش RF (Radio Frequency)  ، امواج رادیویی در مسیر عبور شئ ارسال می گردد. گیرنده بسیار كوچكی متشكل از یك میكروچیپ و ارسال كننده علائم ( به ابعاد یك قوطی كبریت یا كوچكتر ) كه به شئ متصل شده، این علائم را دریافت و سپس کد موجود در حافظه خود را به فرستنده اصلی ارسال می دارد. با دریافت توسط فرستنده اصلی، عمل شناسایی انجام شده است.

پوشیده شدن گیرنده توسط رنگ ، گردوخاك ، سیمان و … نمی تواند از ارسال علائم جلوگیری نماید وبه همین دلیل بهترین كاربرد این سیستمها درمكانهای تولیدی به شدت آلوده ویا دارای موانع متعدد است .معمولا خطوط مونتاژكارخانجات اتومبیل سازی، بیشترین استفاده را از این سیستم می برند و همچنین استفاده مطلوب از سیستمهای حمل و نقل خودكار ( AGV ) بدون این سیستم مقدور نیست.

٤-١ تشخیص صوت :

استفاده از سیستمهای تشخیص صوت این امكان را می دهد تا ورود اطلاعات به كامپیوتر تنها با بازگویی كلمات توسط کاربرانجام شود.این امكان درمواردی كه مشغولیت كارگرد زیاد است وباید دستهایش آزاد باشند بسیار مفید بوده و بازده كار را بالا می برد.در این روش اصوات تولید شده انسان تبدیل به علائم دیجیتال شده و توسط نرم افزار دستگاه با لغات موجود در بانك اطلاعاتی مقایسه و مفهوم كلام توسط كامپیوتر درك می شود. این سیستمها معمولا قابلیت درك تا 1000 كلمه ( بسته به نوع و قیمت ) را دارند. مزیت فراوان این روش در حالاتی است كه به هر دو نیروی بینایی  و دستی کارگر همزمان نیاز است، از جمله زمان دریافت و ارسال اجناس، كنترل كیفیت ، مرتب كردن كالا.

        از محدودیتهای این سیستم می توان وابستگی و نیاز مبرم به تنظیم برای فركانس صوتی کاربر، محدودیت كلمات مورد استفاده و در نتیجه نیاز به آموزش کاربر برای بازگویی جملات به روش خاص و در آخر، هزینه نسبتا بالا در مقایسه با دیگر روش های شناسایی خودكار برشمرد.

٥-١ بینایی مصنوعی :

اساس كار این سیستم، تصویر برداری از شئ و تطبیق آن با الگوی موجود در حافظه كامپیوتر است. بدین ترتیب كه ابتدا با دوربین از آن تصویر برداری شده و این تصویر به نقاط ریز تجزیه میشود ، كه پس از بهبود عیوب ، با الگوهای موجود در حافظه مقایسه و تصمیم گیری انجام می شود.

         با توجه به عملكرد این سیستم ها ، عمدتا كاربرد آنها در كنترل كیفیت قطعات ظریف و ارزشمند ( چون بردهای الكترونیكی ) و یا نظارت در موارد حساس ( چون رادار برجهای مراقبت ) می باشد.لازم به ذكر است كه این سیستمها در رده گرانترین نوع سیستمها شناسایی خودكار هستند.

جهت دریافت فایل انواع سیستم های بارکدینگ لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 5,900 تومان

خرید

برچسب ها : انواع سیستم های بارکدینگ , دانلود انواع سیستم های بارکدینگ , سیستم , بارکدینگ , کامپیوتر , نرم افزار , برنامه نویسی , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر