امروز: سه شنبه 15 آبان 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

بررسی میزان افسردگی در پرسنل بیمارستان شهید مطهری

بررسی میزان افسردگی در پرسنل بیمارستان شهید مطهریدسته: روانشناسی و علوم تربیتی
بازدید: 80 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 57 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 80

بشر با پشت سر نهادن قرن بیستم و پا نهادن در قرن بیست و یكم بسیاری از معماها و مشكلات را در زمینه های مختلف از جمله طب حل نموده است ولی با گشودن هر دری از دردهای هستی با هزار دربسته و با حل هر معمایی،معماهای تازه ای مطرح می شود یكی از معضلات بزرگ بشر در گذشته وحال عدم وجود عاملی خاص برای اختلالات روانی بوده كه به همین روی نیز واژه اختلال را به جای

قیمت فایل فقط 3,900 تومان

خرید

بررسی میزان افسردگی در پرسنل بیمارستان شهید  مطهری 

فهرست مطالب

عنوان

فصل اول: كلیات

-         مقدمه پژوهش بیان مسئله

-         اهمیت مسئله پژوهش

-         اهداف پژوهش

-         فرضیه ها و یا سوالات پژوهش

-         تعریف واژگان

فصل دوم: بررسی پیشینه پژوهش

-         مقدمه

-         بررسی نظریه ها و فرضیات مربوط به موضوع پژوهش

-         اپیدیولوژی یا همه گیری شناسی افسردگی

-         سابقه تحقیقات در مورد افسردگی

فصل سوم: روش اجرای پژوهش

-         تعریف جامعه پژوهش

-         تعداد و نمونه، روش نمونه گیری، معیارهای انتخاب نمونه

-         نوع پژوهش و روش انجام كار

-         ابزار بكارگیری

-         روشهای تجزیه و تحلیل داده ها

-         رعایت نكات اخلاقی

فصل چهارم: یافته های پژوهش

فصل پنجم:

-         بحث و تفسیر نتایج پژوهش

-         نتیجه گیری نهایی

-         محدودیتهای و پیشنهادها

ضمائم:

- فهرست منابع ومأخذ

- پرسشنامه

1- مقدمه پژوهش:

بشر با پشت سر نهادن قرن بیستم و پا نهادن در قرن بیست و یكم بسیاری از معماها و مشكلات را در زمینه های مختلف از جمله طب حل نموده است ولی با گشودن هر دری از دردهای هستی با هزار دربسته و با حل هر معمایی،معماهای تازه ای مطرح می شود. یكی از معضلات بزرگ بشر در گذشته وحال عدم وجود عاملی خاص برای اختلالات روانی بوده كه به همین روی نیز واژه اختلال را به جای واژه بیماری بر آن نهاده اند وامروزه دانشمندان علم طب وعلوم وابسته برآنند كه برای هر اختلال روانی كه یك عامل یا یك ترانسمیتر مشخص كه دچار اختلال شده است را بیابند ولی حتی در صورت كشف چنین چیزی باز هم اختلالات روانی را نمی توان تنها به یك عامل یا عوامل احتمالی فیزیولوژیك نسبت داد بلكه عوامل محیطی نیز بدون شك در بروز و ظهور چنین اختلالاتی دخیل می باشند؛ عواملی مثل محیط زندگی، وضعیت تاهل، فرهنگ جامعه، وجود شغل و نوع شغل و.......

یكی از اختلالات شایع روانی اختلالات خلقی است و در آن میان افسردگی، اعم از افسردگی اساسی و كج خلقی از اهمیت و شیوع نسبی بالایی برخوردار است.

افسردگی آنچه بیماری قرن محسوب می شود، حالاتی از این گونه همراه است اما گاهی مردم از شناخت افسردگی خود عاجزند چرا كه آن را با غمگینی معمولی اشتباه می كنند.

اشكال در تشخیص افسردگی به علت سوء تفاهم مربوط به طبیعت افسردگی افزون تر می شود. اگر چه عده زیادی از مردم خود را مشخص افسرده معرفی می كنند. منظورتان این نیست كه مبتلا به افسردگی واقعی شده اند، چون عقیده دارند كه افسردگی یك بیماری شدید روانی است.

با توجه به شرایط شغلی و موقعیتهای حرفه ای درحرفه های گوناگون، شاید بتوان چنین استدلال نمود كه این بخش از محیط موثر وقاطع در نحوه نگرش فرد و واكنشهای عاطفی و اجتماعی می باشد.

بنابراین در رابطه بررسی واكنشهای عاطفی بطور اعم واكنش افسردگی به طور اخص در پرستاران بر جستگی خاص می یابد.

این پژوهش در پس جستجوی رابطه محیط شغلی و واكنش افسردگی در پرسنل بیمارستان می باشد.

2- بیان مسأله:

آمار تعداد اختلالات روانی در جهان نشان می دهد كه 15% از جمعیت كل جهان از بیماری افسردگی رنج می بردند. لازم به ذكر است كه این آمار در مورد زنان تا 25 درصد نیز می رسد.

لذا اختلال روانی در میان جنس زن و مرد شیوع متفاوت دارد. افسردگی بعنوان یك اختلال خلق در كار كرد فرد تاثیر گذاشته وموجب كاهش بهره وری فرد وخانواده و سازمان وبنابراین كاهش بهره وری یك جامعه می شود، به همین دلیل در بعد اپیدیولوژیك اثرات سوء قابل توجهی در اجتماع می گذارد.

این اثر وقتی مملوس تر است كه در بین پرستاران یك جامعه در حال توسعه كه مقدار قابل توجهی منابع انسانی در بخش درمان را تشكیل می دهند افسردگی شیوع می یابد وبا توجه به این امر كه اكثر پرستاران را جمعیت زنان تشكیل می دهند و زنان در مواجهه با سختیهای كار از آسیب پذیری بیشتری برخوردارند، دچار افسردگی در ضمن كار می شوند.

اشتغال پرستاران در محیطهای پراترس، این گروه از پرسنل درمانی را تحت استرسهای خاص شغلی قرار می دهد كه میزان این استرسها در كشورهای مختلف متفاوتند. مسئولیت سنگین بخش توام با شیفتهای طولانی در پرستاران بخش بطور مستقیم می تواند با خستگی مزمن، اختلالات خواب و اختلالات هیجانی آنها مرتبط باشد. هر یك از این عوامل می تواند در رضایت شغلی این بخش موثر باشد. عوامل یاد شده توام با نارضایتی شغلی می تواند آنها را در معرض ابتلا به افسردگی قرار دهد. در حال حاضر امكان این مساله مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

اهمیت اجرای چنین طرحی با توجه به خطیر بودن وظایف پرستاران ضروری می نماید. بنابراین دراین تحقیق سعی شده است تا با انتخاب جامعه های آماری مناسب تا حدودی به سوالات زیر پاسخ داده شود:

1-                       آیا وجود استرسها و فشارهای شدیدتر شغلی می تواند عاملی جهت ایجاد افسردگی بیشتر در پرسنل باشد؟

2-                       آیاد شیوع افسردگی واقعاً در پرسنل زیاد است؟

تعیین شیوع افسردگی در بین پرستاران و مشخص نمودن عوامل زمینه ساز این افسردگی می تواند در جهت تغییر ساختارهای محیط كار و حذف استرسورها تا حد امكان كمك نماید.

3-                       اهمیت مساله پژوهش:

اهمیت موضوع مورد پژوهش این است كه از یك سوء امتحان وجود فراوانی  واكنش افسردگی درمیان گروه از پرستاران دو رد بررسی قرار می گیرد و از یك سوء این پژوهش می تواند گاهی در راه شناخت بیشتر وبهتر ویژگیهای شخصیتی این قشر شاغل كشور ما باشد.

از طرفی چون افسردگی پرستاران در چگونگی فعالیت شغلی و در نهایت بهبودی بیماران موثر است بنابراین موضوع از نقطه نظر گزینش و تربیت پرستار از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. ازدیدگاه  دیگر تا آنجا كه اطلاع در دست است بررسی واكنش افسردگی در این گروه از پرستاران موضوع تازه ای  است كه تاكنون در ایران مورد استفاده و بررسی كلی قرار گرفته است و لذا تحقیق در این زمینه می تواند كمكی به راهنمای های شغلی و در نتیجه افزایش كارایی بخشها و بیمارستانهای كشور گردد.

4-                       اهداف پژوهش:

الف) هدف كلی                     ب) اهداف ویژه

مقایسه میزان شیوع افسردگی بین پرستاران

5-                       فرضیه ها و یا سوالات پژوهش

فرضیه H0 : شیوع افسردگی بین پرستاران وجود دارد.

فرضیه H1 : شیوع افسردگی بین پرستاران وجود ندارد.

1-      آیا تفاوتی بین درصد شیوع افسردگی و جنسیت در آزمودنیها دیده می شود؟

2-      آیا تفاوتی بین درصد شیوع افسردگی و سن آزمودنیها دیده می شود؟

3-      آیا تفاوتی بین درصد شیوع افسردگی و سطح تحصیلات در آزمودینها دیده می شود؟

4-      آیا تفاوتی بین میانگین نمرات تست یك و تغییر جنسیت در گروه پرستاران افسرده (10‹ نمره) مشاهده می گردد؟

5-      آیا تفاوتی بین میانگین نمرات تست یك و متغیر سن در گروه پرستاران افسرده (10‹ نمره) مشاهده می گردد؟

6-      تعریف واژگان

هدف از تعریف وتشریع واژه ها در پژوهش جهت یكسان سازی ذهن خواننده و پژوهشگر درمورد استنباط درست از نحوه استفاده وبكارگیری حدود مربوط هر مفهوم یا واژه است.

هر تعریف دارای دو جزء نظری وعلمی می باشد:

1-      بررسی:

تعریف نظری: روش وعمل یا تحقیق در مورد مسائل جاری وبا موقعیتها، اعمال و ارزشها در مكان یا عملی از طریق گزارشات متقابل وقابل دسترسی توسط اسناد، پرسشنامه ویا سایر عناصر وابسته می باشد.

تعریف عملی: دراین پژوهش بررسی عبارت خواهد بود از روشهای كه برای شناخت بهتر و دقیق تر افسردگی در پرستاران بكار آید بعبارت دیگر طریقی كه با طی آن به چگونگی و میزان افسردگی درافراد فوق پس خواهیم برد.

2-      افسردگی:

تعریف نظری: افسردگی حالتی عاطفی و حرفی است كه با احساس نومیدی، بی كفایتی، گناه، بی خوابی، بد خوابی، گریه بی اختیاری، خستگی وفقدان انژری می باشد.

تعریف عملی: منظور از افسردگی در این پژوهش نه تنها داشتن علائمی نظیر احساس بی ارزشی، گناه، بی خوابی، بد خوابی، گریه بی اختیاری، خستگی و فقدان انرژی می باشد، بلكه در رده بندی موجود در تفسیر جدول افسردگی یك نمرات بالاتر از 10 بگیرند.

3-      پرستار:

تعریف نظری: پرستار بعنوان از گروه خدمات بهداشتی، درمانی فردی است كه با گذارنیدن دوره آموزشی خاصی قادر است درجهت ارتقاء بهداشت پیشگیری از بیماریها، تامین و حفظ سلامتی و برطرف كردن درد و رنج مدد جویا یا مددجویان خود كه ممكن است فرد، خانواده ویا جامعه باشد عمل نماید دراین راه ازعهده نقش های ششگانه مراقبتی درمانی ، حفاظتی، آموزش و هماهنگ كنندگی مددجویان خویش بر آید.

تعریف عملی: در این پژوهش كلیه افراد شاغل در بیمارستانها كه دوره های آموزش دانشگاهی در سطوح كاردانی، كارشناسی ارشد را دیده و براساس شرح و وظایف تعیین شده در بخشهای مربوطه، مشغول به ارائه.....خدمات مراقبتی، بیماران جسمی و درمانی هستند، پرستار اطلاق می شود. 

قیمت فایل فقط 3,900 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی میزان افسردگی در پرسنل بیمارستان شهید مطهری , طرح توجیهی بررسی میزان افسردگی در پرسنل بیمارستان شهید مطهری , روانشناسی , افسردگی در پرسنل , ابزار بكارگیری , پرستار , افسردگی , بررسی نظریه ها و فرضیات مربوط به موضوع پژوهش , , دانلود طرح توجیهی , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر