امروز: سه شنبه 15 آبان 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

گزارش کارآموزی روند طراحی نقشه های ساختمانی شرکت مشاوره ارکان توسعه

گزارش کارآموزی روند طراحی نقشه های ساختمانی شرکت مشاوره ارکان توسعهدسته: گزارش کارآموزی
بازدید: 57 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 81 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 35

گزارش کارآموزی روند طراحی نقشه های ساختمانی شرکت مشاوره ارکان توسعه در 35 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

گزارش کارآموزی روند طراحی نقشه های ساختمانی شرکت مشاوره ارکان توسعه در 35 صفحه ورد قابل ویرایش



فهرست مطالب

چکیده

مقدمه

فصل اول : معماری رهیافتی

-       ا رزیابی بخش های مرتبط کارورزی

1-   طراحی پلان پارکینگ پروژه شماره 1

2-   طراحی پلان تیپ طبقات پروژه شماره 1

3-   طراحی پلان معماری پروژه شماره 1

4-   طراحی پلان همکف پروژه شماره 2

5-   طراحی پلان تیپ طبقات پروژه شماره 2

6-   طراحی نما پروژه شماره 2

7-   طراحی برش پروژه شماره 2

8-   طراحی پرسپکتیو  پروژه شماره 2

9-   یادگیری و محاسبه میزان ساخت و طبق ضابطه بر اساس دستور نقشه

10-                        ترسیم بسیاری از مبلمان داخلی و تجهیزات بهداشتی ساختمان

11-                        محاسبه میزان ساخت بر اساس دستور نقشه پروژه شماره 3

12-                        طراحی پلان همکف و پارکینگ پروژه شماره 3

13-                        طراحی پلان تیپ طبقات پروژه شماره 3

14-                        طراحی پلان مبلمان پروژه شماره 3

15-                        طراحی پلان برش پروژه شماره 3

16-                        طراحی نمای پروژه شماره 3

17-                        طراحی پرسپکتیو داخلی  پروژه  شماره 3

18-                        طراحی پرسپکتیو خارجی پروژه شماره 3

19-          یادگیری تعداد زیادی از دستورهای برنامه outocad از قبیل : Erase LINE Surttab Layer Extrade PE.trim.Rectangle ...

فصل دوم : بررسی روند طراحی پروژه ها

-       طراحی مبلمان و تجهیزات بهداشتی ساختمان

-       محاسبه میزان ساخت

فصل سوم : آزمون آموخته ها و نتایج و پیشنهادات


چکیده

طبقه همکف : اطلاعات، سرویس های بهداشتی آقایان و خانم ها، اتاق های مربیان، تعدادی انبار، آبدارخانه، آزمایشگاههای آنالیز و سیگامی، شیمی و فیزیک، معدنی عمومی، شیمی آلی، فیزیک مکانیک، مکانیک سیالات، تحقیقات شیمی، اتاق رسمی فنی.

طبقه اول و دوم : سرویس های بهداشتی آقایان و خانم ها، اتاق های مربیان، تعدادی انبار، آبدارخانه، آزمایشگاههای اپتیک، فیزیک الکترونیک، مدار منطقی، الکترونیک، میکروبیولوژی، فیزیولوژی، کشاورزی، بیوشیمی، اتاق استراحت مربیان.

طبقه سوم : اتاق منشی و مسئول، سرویس های بهداشتی آقایان و خانم ها، اتاق های مربیان، تعدادی انبار، آزمایشگاه معماری کامپیوتر، کارگاههای آموزش کامپیوتر، ساخت و تعمیر آزاد کامپیوتر.

در ادامه تعدادی از نقشه ها و عکس های مربوط به این ساختمان ارائه
می شود.

و پلانهای  مسکونی که هر کدام در قسمت خود آن توضیح داده شده است.


مقدمه :

معماری پنجره‌ای است كه اگر آن را بگشایی همه چیز را زیباتر خواهی دید زیباتر زندگی خواهی كرد.

و تأثیر آن بر روح آدمی مطمئناً پلكانی خواهد بود به سوی بالا اگر یادمان نرود كه معماری هنری است متناسب با فرهنگ هر ملت و معماری باید مردمی، همراه با احساسات انسانی و منظم باشد.

به امید آن روز كه تمام سعی خود را برای داشتن

مكانی زیباتر، امن تر و راحت تر

برای زندگی كردن بنماییم.


فصل اول

معماری رهیافتی است به جعبه‌ای با دو بعد آرمان و هدف، آرمان معماری فرم بخشیدن به یك الگوی جهانی و هدف آن، بیدار كردن احساس انسانی است و برای رسیدن به این دو باید از فن و هنر در كنار یكدیگر بهره برد.

موضوع اولیه معماری ایجاد یك الگوی فضایی است، یعنی نظم بخشیدن به یك فضای برهنه و عاری از هر چیز.

انتظام فضایی. به معنای استفاده از فرمی است كه فضا منشاء آن است و نظمی شفاف آن را به فضا مرتبط می‌كند.

برای دستیابی به این هدف، معماری به هندسه نیاز دارد، هندسه علم ایجاد نظم منطقی و هوشمندانه‌ای است كه حامل ارتباط فرم با فرم و فرم با فضا می‌باشد.

از این رو، هندسه فرم آرمانی را  ایجاد می‌كند، فرمی كه بیان بصری مفهوم است و فضایی انتزاعی در آن تجلی می‌یابد.

به طور كلی هندسه به ارتباطات منطقی خالص توجه دارد، بنابراین هندسه مفاهیم و ارزشهای اجتماعی را منعكس می‌سازد و جهانی با منطق شفاف ایجاد می‌كند. به طور خلاصه، هندسه ثباتی منطقی باقی می‌ماند و ارزش‌هایی چون صداقت، زیبایی و خوبی در مرحله دوم ارائه می‌شوند.

منطقی كه احساس را طرد می‌كند و تنها درباره حقیقت با ما صحبت می‌كند.

معماری، پیوسته در جستجوی انتظامی است كه بر اساس نیروی طبیعی و جاذبة زمین باشد، اگر چه هنوز به آن  دست نیافته است.

بر خلاف هندسه، معماری نمی‌تواند در تمام  ابعاد نفوذ كند، زیرا نیروی جاذبه آن را به حركت‌های افقی و عمودی محدود می‌سازد. معماری، الگویی پویاست.

یك ساختمان طبیعتاً حركت می‌كند ولی زمانی كه مردم در امتداد مسیری حركت می‌كنند، شكل آن در حال حركت به نظر می‌رسد. مردم با حركت و تغییر نقطه دیدشان فرم كلی معماری را در ذهن تجسم می‌كنند.

موضوع دوم  در معماری بیدار كردن احساسات انسانی است. هندسه، فضایی منطقی و با ثبات ایجاد می‌كند. ولی به راستی، این منطق چگونه ما را با تجربه‌های معماری آشنا می‌سازد؟ آیا تنها نظم هندسی است كه فضا را روشن و واضح می‌سازد؟ آیا هندسه باعث یكنواختی و سكون نیست؟ آیا نیازی به رهایی فضا از ثبات هندسی ناشی می‌شود؟ آیا فرم و فضا صرفاً باید بر اساس منطق هندسی شكل گیرد؟

هنگامی كه چند فرم یا حجم در كنار هم قرار می‌گیرند، این هندسه و منطق هندسی است كه به آن‌ها نظم و ترتیب می‌بخشد. زمانی كه این انتظام بین عناصر معماری مانند ستون، دیوار، سقف و كف ایجاد می‌شود، در واقع به آنها هویت می‌بخشد. و در نتیجه ما نظم موجود در این مجموعه را درك می‌كنیم. اگر در این عناصر، نسبت‌ها دقیقاً بر اساس ابعاد و اندازه‌ها و تناسبات ریاضی باشد، ما یك مجموعه خردمند را احساس می‌كنیم.

هندسه و تناسبات آن از اجزاء مختلف یك سیستم واضح بصری می‌سازند. آیا در الین سیستم صرفاً تناسبات هندسی و ایجاد فضایی با نظم مشخص مطرح است؟ در پایان آیا یك سیستم صرفاً موزون و معقولانه، دارای نوعی یكنواختی است ؟

هنگامی كه نظامی منطقی بر فرم و فضا غالب باشد، فضا را تحت الشعاع خود قرار می‌دهد به هر حال معماری به نظم هندسی نیاز دارد، ولی ممكن است این نظم روح و جان معماری را بگیرد.

بنابراین اگر معماری صرفاً بر اساس منطق باشد نمی‌تواند پاسخگوی روح و احساسات ما باشد. برای دستیابی به این هدف باید از قواعد منطقی و خشك آن كناره گرفت. بنابراین، بین قواعدد نوعی و تضاد ایجاد شود، نوعی پویایی كه بین فرم با فرم یا فرم با فضا ایجاد شود تا نیازهای احساسی ما نیز ارضاء شود. زیرا این تضاد و پویایی، سرشار از هیجان و احساسات است.

معماری می‌كوشد تا نظم را برای مردم متجلی سازد و این مردم هستند كه در حركت تدریجی نظم، فضا را درك می‌كنند و آن تأثیر می‌پذیرند. این نظم  در ذهن افراد، پویایی و تحرك می‌یابد و مردمی كه معماری را تجربه می‌كنند از این پویایی تأثیر می‌گیرند و بدین گونه معماری از طریق نظم انتزاعی خود در ما تأثیر می‌گذارد.

در حقیقت پویایی موضوع معماری نیست، بلكه پیامد آن است. معماری قادر به پیش بینی واكنش‌های احساسی ما نیست. از این رو آن را نمی‌توان در روند طراحی پیش بینی كرد، همانگونه كه نمی‌توان شیوه‌های مختلف یك بازی را پیش بینی كرد، زیرا آنچه ذهن ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد، نامشخص است. معماری باید ادامه یابد تا با آزمون و خطای روش‌های مختلف به یك معماری خلاقانه دست یافت.


اما برای این كه یك طرح خیالی معماری را هر چند خلاقانه به واقعیت تبدیل كنیم باید دو زبان نوشتار و ترسیم را بدانیم.

در زبان نوشتار اطلاعات فنی پروژه را بررسی می‌كنیم.

و در زبان ترسیم با استفاده از تصاویر دو بعدی و سه بعدی به درك بهتر از آن می‌رسیم.

به طور كلی یك پروژه ساختمانی شامل چهار مرحله است :

1)     فاز

2)     فاز یك

3)     فاز دو

4)     فاز سه

1)                فاز صفر كه همان مرحله مطالعاتی پروژه می‌باشد این مطالعات در زمینه‌های مختلف انجام می‌گیرد. در زمینه طراحی، مطالعات شناخت پروژه و نیز بدست آورده متر مربع فضاها و ... جزء فاز صفر محسوب می‌گردد.

برای نمونه در زیر به بررسی روند طراحی یك واحد مسكونی اشاره شده است. گ

1)     انجام مطالعات اولیه برنامه ریزی فیزیكی و تعیین اهداف پروژه

2)     بررسی عوامل محیطی، جغرافیایی و فرهنگی

3)     شناسایی كامل اجزای عملكرد ساختمان :

الف ) ورودی

ب ) هال خصوصی (نشیمن)

ث ) پذیرایی

ج ) ناهار خوری

د ) آشپزخانه

ن ) اتاق حمام

و ) سرویس بهداشتی (حمام و دستشویی)

ه ) اتاق خواب

ی ) بالكن (تراس)

4) بررسی روابط متقابل اجزاء طرح

5) تجزیه و تحلیل زمین (آنالیز سایت) و مكان یابی ساختمان

6) تعیین نحوه استقرار ساختمان و سازماندهی فضاها  در ارتفاع

7) بررسی مصالح و انتخاب سیستم ساختمانی مناسب

در موارد بالا مختصراً به بررسی فاز صفر یك ساختمان مسكونی پرداختیم. بعد از این فاز یك شروع می‌شود كه همان مرحله تهیه نقشه‌های ساختمانی توسط مهندس معمار می‌باشد در این مرحله نقشه‌ها فقط حالت شناخت فضاها را دارند و به هیچ وجه جزئیات را نشان نمی‌دهند البته خود طراح حتماً باید در ضمن طراحی جزئیات را مدنر داشته باشد تا در مراحل بعدی با اشكال مواجه نشود. مقیاس نقشه‌های ساختمانی در فاز یك تا 100/1 می‌باشد.

فاز دو : كه همان مرحله تهیه نقشه‌های اجرایی می‌باشد در این مرحله تمامی جزئیات اجرایی ساختمان باید مدنظر قرار گیرند و به طور كامل در نقشه‌های اجرایی نشان داده شوند. مقیاس نقشه‌ها در فاز دو از 50/1 تا 1/1 می‌باشد.

نقشه‌های اجرایی شامل 4 بخش است :

1)     نقشه‌های معماری كه توسط مهندس معمار تهیه می‌شود وبا نماد A شماره گذاری می‌شوند.

2)     نقشه‌های سازه كه توسط مهندس عمران تهیه می‌شود و با نماد S شماره گذاری می‌شوند.

3)     نقشه‌های تاسیسات الكتریكی و مكانیكی كه توس مهندس برق و مهندس مكانیك طراحی می‌شود و با نماد M شماره گذاری می‌شوند.

4)     مدارك ضمیمه پروژه كه شامل دفترچه مشخصات فنی پروژه می‌باشد كه با نماد E شماره گذاری می‌شوند.

فاز سه : كه همان مرحله اجرای ساختمان می‌باشد دراین مرحله تمامی فعالیت‌هایی كه قبلاً بر روی كاغذ انجام شده بود باید بر روی زمین مورد نظر پیاده و اعمال شود.

او قرار داد می‌بندد.

نكته : تفاوت بین شخصیت حقیقی و حقوقی : شخصیت حقیقی، هر شخص عادی را شامل می‌شود كه دارای یك شخصیت مستقل است مثل تك تك افراد جامعه ولی شخصیت حقوقی، شامل سازمان‌های دولتی، دولت، شركت‌های دولتی یا خصوصی، ارگانهای كشوری، ادارات و غیره می‌باشد كه در مجموع آنها با بیش از یك فرد سروكار داریم.

ماده 12 : كار، عبارت است از مجموعه‌ای عملیات، خدمات یا اقدامات مورد نیاز، برای آغاز كرد، انجام و پایان دادن عملیات موضوع پیمان است و شامل كارهای دائمی است كه باقی خواهد ماند و به عنوان موضوع پیمان تحویل كارفرما می‌گردد و كارهای موقتی است كه به منظور اجرا و نگهداری موضوع پیمان انجام می‌شود.

ب ) كارگاه، محل یا محل هایی است كه عملیات موضوع پیمان در آن انجام می‌شود.

نكته : كارگاه یا كارخانه‌های تولید خارج از محل ها و زمین‌های تحویلی كارفرما، كه به منظور ساخت تجهیزات یا قطعاتی كه در كار نصب خواهد شد مورد استفاده قرار می‌گیرد، جزء كارگاه به شمار نمی‌آیند.

ج ) تجهیزات كارگاه، عبارت از عملیات، اقدامها و تداركاتی است كه باید به صورت موقت برای دوره اجرا انجام شود، تا آغاز كردن و انجام دادن عملیات موضوع پیمان، طبق اسناد و مدارك پیمان میسر گردد.

د ) برچیدن كارگاه، عبارت از جمع آوری مصالح، تجهیزات، تأسیسات وساختمان‌های موقت‌، خارج كردن مواد زاید، مصالح، تجهیزات، ماشین آلات و دیگر تداركات پیمانكار از كارگاه و تسطیح و تمیز كردن محل‌های تحویلی كارفرما می‌باشد.

ماده 13 : مصالح، تجهیزات، مصالح و تجهیزات پای كار، ماشین آلات و ابزار، تأسیسات و ساختمان‌های موقت، وسایل.

تبصره : قطعات پیش ساخته و تجهیزاتی كه در اجرای موضوع پیمان، با اجازه كارفرما و زیر نظر مهندس مشاور، در كارگاه یا كارخانه‌های تولیدی خارج از كارگاه ساخته شده است نیز در حكم مصالح و تجهیزات پای كار به شمار می‌رود.

تأسیسات و ساختمان‌های موقت، عبارت از انواع ساختمان‌ها، محوطه سازی‌ها، انبارها، تأسیسات آب، برق، سوخت و مخابرات، شالوده دستگاهها و به طور كلی تمام تأسیسات و بناههایی است كه بصورت موقت، برای دوره اجرا تأمین شده و جزو كارهای تجهیز كارگاه به شمار می‌رود.

ماده 20 : تجهیز كارگاه، تدارك مصالح و تجهیزات و ماشین آلات نوع مقدار و تاریخ ورود مصالح و تجهیزات به كارگاه باید با حضور مهندس ناظر صورتمجلس  شود.  مصالح باید به طور مرتب به نحوی انبار شود كه تمام آن به سهولت قابل بازرسی شمارش یا اندازه گیری باشد. انبار مصالح باید از هر لحاظ قابل حفاظت بوده تا مصالح در مقابل عوامل جوی و عوامل دیگر مصون باشد (صورتجلسه ورود به كارگاه)

پیمانكار نمی‌تواند ماشین آلات و ابزاری را كه برای انجام عملیات لازم است، از كارگاه خارج كند. در مورد بیرون بردن ماشین آلاتی كه در كارگاه مورد نیاز نیست، پیمانكار، تقاضای بیرون بردن ماشین آلات مزبور را به مهندس مشاور تسلیم می‌كند. مهندس مشاور، به تقاضای او رسیدگی می‌كند، و در صورتی كه موجه باشد، اجازه خروج می‌دهد.

ماده 24 : واگذاری، پیمان جزء :

-       هر گاه در پرداخت مطالبات پیمانكاران جزء، با توجه به شرایط درج شده در پیمان آنها، تاخیری روی دهد، درصورتی كه پیمانكار جزء، تعهدات خود را بر اساس پیمان تنظیمی خود با پیمانكار كاملاً انجام داده و كار او مورد قبول و تأیید مهندس مشاور باشد، كارفرما می‌تواند بنابر تقاضای پیمانكار جزء، با حضور نماینده پیمانكار، به كار او رسیدگی كند. اگر در اثر این رسیدگی، پیمانكار جزء طلبكار شود و كارفرما از پرداخت آن خودداری كند، كارفرما حق دارد طلب پیمانكار جزء را برای كارهایی كه صورت وضعیت آن به پیمانكار پرداخت شده است، از محل مطالبات پیمانكار بپردازد. در صورتی كه با اخطار كارفرما، پیمانكاریا نماینده او برای رسیدگی حاضر نشوند، كارفرما رسیدگی می‌نماید  و به شرح پیشگفته عمل می‌كند و این عمل قطعی و غیر قابل اعتراض است.


قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی روند طراحی نقشه های ساختمانی شرکت مشاوره ارکان توسعه , کاراموزی روند طراحی نقشه های ساختمانی شرکت مشاوره ارکان توسعه , کارورزی روند طراحی نقشه های ساختمانی شرکت مشاوره ارکان توسعه , دانلود گزارش کارآموزی روند طراحی نقشه های ساختمانی شرکت مشاوره ارکان توسعه , روند طراحی نقشه های ساختمانی شرکت مشاوره ارکان توسعه , طراحی نقشه های ساختمانی ,

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر