امروز: چهارشنبه 16 آبان 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

گزارش کارآموزی كارخانه آرد زاودی بندرتركمن

گزارش کارآموزی كارخانه آرد زاودی بندرتركمندسته: گزارش کارآموزی
بازدید: 50 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 208 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 43

گزارش کارآموزی كارخانه آرد زاودی بندرتركمن در 43 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

گزارش کارآموزی كارخانه آرد زاودی بندرتركمن در 43  صفحه ورد قابل ویرایش


تقدیر و تشكر

حمد و ستایش، ذات كبریای غیب منیع لایدركی را شایسته است كه از كوچكترین ذرات تا اعظم اجرام لاتعد و لاتحصی را به قدرت كامله و حكمت بالغه در نهایت اكمال و اتقان، خلعت خلقت پوشانید و به آدمیان نیروی عقل و ادراك عطا فرمود تا «علی‌ قدر مراتبهم»، به فحض در كیفیات و روابط ضروریه منبعث از حقایق اشیاء پردازند و به كشف اسرار مكنونه و مكتومه در عالم طبیعت توفیق حاصل نماید و دل ذره را بكشافند و آفتاب‌ها در میان آن مشاهده كنند و در آسمان منیع آن ذات كبریا سر تعظیم فرود آرند و «بما عرفناك حق معرفتك» ناطق شوند. حال كه به فضل و عنایات و توفیقات الهی، این قدرت به من ارزانی داشته شد كه با اندیشه خویش قدمی هرچند كوچك در علم‌آموزی و آشنایی با دنیای اسرارآمیز طبیعت بردارم و این گزارش را به سرانجام رسانم، بر خود وظیفه می‌دانم كه با الهام از مكتب حیات‌بخش اسلام كه: «من لم یشكر المخلوق، لم یشكر الخالق»، بدینوسیله از عزیزان و سرورانی كه صادقانه و بدون چشم‌داشت در انجام این گزارش كار مرا یاری نموده و از راهنمایی‌های صمیمانه‌شان دریغ ننموده‌اند، تقدیر و تشكر نمایم.


در پایان از تمامی كسانی كه به هر طریقی در انجام این تحقیق مرا یاری نموده و از هیچ كمكی دریغ ننموده‌اند، ولی در اینجا نامی از آنها برده نشده است، ضمن پوزش خالصانه، صمیمانه تقدیر و تشكر می‌گردد.


فهرست مطالب

3-1-تاریخچه و معرفی كارخانه ی آرد زاودی.. 1

3-2-غلات: 1

3-2-1-گندم: 1

3-2-2-مشخصات فیزیكی دانه گندم. 2

3-2-3-عوامل موثر در كیفیت گندم. 3

3-2-3-1-عوامل فیزیكی موثر در كیفیت گندم. 3

3-2-3-2-عوامل شیمیایی موثر در كیفیت گندم: 4

3-2-4-تركیبات گندم. 4

3-2-5-نگهداری گندم: 7

3-2-6-كیفیت گندم های ایران: 8

3-3-تكنولوژی آسیاب گندم. 8

3-3-2-فن آوری آسیاب كردن گندم و مراحل تولید آرد: 9

3-3-2-1-تمیز كردن گندم: 9

3-3-2-2-مشروط كردن گندم : 12

3-3-2-2-1-روش های مشروط كردن.. 13

3-3-2-3-مراحل مختل فرآیند آسیاب كردن.. 15

3-3-2-3-1-سیستم آسیاب های غلطكی.. 15

3-3-2-4-نگهداری آرد گندم. 19

3-4-آرد گندم. 20

3-4-1-مواد افزودنی به آرد. 20

3-4-2-استفاده از روشهای فیزیكی برای اصلاح آرد. 22

3-4-3-عوامل موثر در كیفیت آرد. 23

3-5-تاسیسات و تجهیزات كارخانه آرد. 26

3-5-1-طراحی كارخانه آرد. 26

3-5-2-انبار كارخانه: 30

3-5-2-1-تعریف انبار و نقش آن.. 30

3-5-2-2-انواع انبار: 30

3-5-2-3-انبار گندم: 30

3-5-2-4-انبار آرد: 33

3-7-نتیجه گیری.. 39

3-8-جداول: 40

3-9- منابع و ماخذ.. 42

3-1-تاریخچه و معرفی كارخانه ی آرد زاودی

كارخانه آرد زاودی در سال 1369 تاسیس شده است بخش اعظم فعالیت این كارخانه مربوط به تولید آرد می باشد كه با استفاده از دستگاههای پیشرفته تبدیل گندم به آرد صورت می گیرد . محصولات تولیدی این كارخانه شامل آرد و سبوس می باشد.

شایان ذكر است كارخانه آرد زاودی در شهرستان بندر تركمن خیابان جمهوری اسلامی ابتدای خیابان نامی واقع شده است.
3-2-غلات:

غلات شامل گندم ،جو، ذرت، برنج ارزان، سویا ، جاودار، یولاف، سور گوم می باشد قسمت اعظم غلات تولید شده برای تامین غذای انسان مصرف می شود و مابقی به مصرف خوراك دام می رسد. مصرف صنعتی غلات در مقایسه با مصرف تغذیه أی آن به مراتب كمتر است. مقدار مصرف غلات در هر منطقه أی متفاوت می باشد كه مصرف غلات به عادات غذایی مردم و بخصوص به درآمد سرانه بستگی دارد یعنی هر چه قدر درآمد سرانه (وضعیت مالی) بالاتر باشد مصرف غلات كمتر می گردد. طبق هرم انرژی وزارت بهداشت و كشاورزی آمریكا 40 درصد انرژی دریافتی بدن از نان و فرآورده های غلات، محصولات خمیری (مانند ماكارونی) و برنج تامین می شود. غلات و (كربو هیدرات ها) در رژیم غذایی انسان نقش بسزایی دارند. (یك گرم كربو هیدرات چهار كیلو كالری انرژی تولید می كند.) قسمت اعظم تولید غله مربوط به گندم است كه از آن آرد برای تولید نان و فرآورده های دیگر حاصل می شود.
3-2-1-گندم:

گندم جزء گیاهان گلدار زیر شاخه نهان دانه گان، در رده گیاهان تك لپه ای، در را سته گلومی فلورا در تیره یا فامیل GRAMMINEGE یا POACEAE و جنس TRITICUM است . از بین 3000 گونه ی شناخته شده گندم سه گونه در تجارت بین المللی دارای اهمیت بیشتری می باشد كه هر سه از جنس تریتیكوم هستند و عبارتند از: تریتیگوم و وگلارمهم ترین گندم مورد استفاده آسیاب داران برای تولید آرد مناسب جهت تولید نان است. تریتیكوم دیو روم  مناسب ترین گونه گندم برای تولید ماكارونی است. تریتیكوم ، كمپكتوم دارای پروتئین كمتری بوده و در فرآورده های قنادی و بیسكویت به كار می رود.
3-2-2-مشخصات فیزیكی دانه گندم

دانه گندم بطور مشخص از سه قسمت آندو پسرم، پوسته و جوانه تشكیل شده است

1-آندوپسرم:

83 درصد وزن دانه را تشكیل می دهد و قسمت عمده آن نشاسته است ، بعلاوه حدود 75 درصد از پروتئین دانه هم در همین قسمت قرار گرفته، مقدار مواد معدنی آن كم و حدود 3/0 تا 4/0% است در دانه گندم هر چه به مركز دانه نزدیك شویم میزان پروتئین كم تر می شود اما كیفیت پروتئین و گلتون آرد حاصل از این قسمت بیشتر است و در مواردی كه آرد قسمت های مركزی دانه تحت عنوان آرد قنادی یانول جدا شود. كیفیت آرد باقیمانده كم می شود.

2-پوسته خارجی:

در حدود 5/14% وزن دانه را تشكیل داده كه منبعی از مواد معدنی و رنگدانه است گزانتوفیل (كارتنوئیدها) عامل رنگ در گندم (رنگ زرد غلات) می باشد. پوسته خارجی از چند لایه متمایز تشكیل شده كه مهمترین آن لایه آلرون بوده دارای پروتئین اما بدون گلوتن، چربی، مواد ازته است وجود لایه آلرون درآرد از كیفیت، نانوایی و ارزش غذایی محصول حاصل از آرد می كاهد همچنین اسید فتیك این لایه مانع جذب كلسیم، آهن و روی می شود در نتیجه این لایه را بایستی در مرحله آسیاب ازآردحذف كرد.قابل ذكراست كه درآردهای بادرصداستخراج بالا (حدود 97%)دیگرامكان حذف لایه آلرون نیست كه كه اسید فتیك این آردها را از طریق فرآیند تخمیر و اثر آنزیم فیتاز حذف می كنند.

3-جوانه:

حدود 5/2% از وزن دانه را به اختصاص می دهد و دارای اسیدهای چرب غیر اشباع و فعالیت آنزیمی شدید است . پروتئین موجود در جوانه از لحاظ كیفی نامطلوب است و در كیفیت نانوایی آرد اثرات نامطلوب دارد. از طرف دیگر وجود جوانه در آرد موجب سرعت فساد فرآورده نهایی و كاهش زمان قابلیت نگهداری آن می شود.

بنابراین لازم است هنگام آرد سازی آنرا از آرد حذف نمود.
3-2-3-عوامل موثر در كیفیت گندم
3-2-3-1-عوامل فیزیكی موثر در كیفیت گندم

وزن حجمی یا وزن واحد حجم:

از روی وزن واحد حجم می توان میزان بازدهی آرد گندم را تخمین زد . به علاوه برای درجه بندی گندم از این فاكتور استفاده می گردد در این عامل اندازه دانه تاثیر زیادی ندارد و برعكس یكنواختی شكل دانه و دانسیته تاثیر بیشتری دارند.

سختی دانه:

آرد مناسب برای تولید نان بیشتر از گندم سخت تهیه می شود زیرا دارای مقدار پروتئین بیشتری است و گلوتن آن مرغوب تر است همچنین گندم سخت آردی بدست می آید كه دارای حالت ریز و دانه أی می باشد كه برای تولید نان مناسب است .

در صورتی كه در گندم های نرم آرد نرم بدست می آید كه برای تولید بیسكویت و كیك مناسب است. بنابراین سختی دانه گندم معیار خوبی برای تعیین كاربرد آرد حاصل از آن است

دانه های آسیب دیده:

مهمترین آسیب دیدگی دانه گندم، جوانه زدن دانه است كه در نتیجه ی آن مقدار آرد حاصل از آن كاهش یافته و برعكس مقدار آنزیم آلفا آمیلاز افزایش یافته و موجب چسبندگی خمیر می شود. همچنین مقدار جذب آرد حاصل كم شده و در نتیجه بازدهی محصول حاصل از آرد هم كاهش می یابد.

همچنین از عوامل فیزیكی موثر دیگر در كیفییت گندم می توان فاكتورهای زجاجیت،‌ رنگ، ناخالصی ها ، BESATZ و GUALITY ,MILLING را نام برد.
3-2-3-2-عوامل شیمیایی موثر در كیفیت گندم:

رطوبت: مقدار رطوبت گندم یكی از مهم ترین عوامل موثر در كیفیت آن است.

در نقاط مربوط رطوبت گندم حدود 14% و در نقاط خشك حدود 8% است . اگر رطوبت گندم 14% باشد مقدار بیشتری آب مورد معامله قرار می گیرد و اگر مقدار رطوبت كمتر باشد زمان قابلیت نگهداری محصول افزایش می یابد.

عوامل شیمیایی موثر دیگر در كیفیت گندم عبارتند از: مقدار و كیفیت پروتئین ،فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز، اسیدیته چربی، فیبر خام و خاكستر
3-2-4-تركیبات گندم

1-كربوهیدرات ها

مهمترین و بیشترین تركیب گندم و غلات كربو هیدرات میباشد كربوهیدرات ها عبارتند از:



نشاسته:

نشاسته نوعی پلی ساكارید است و از دو قسمت آمیلوز و آمیلوبكتین تشكیل شده است میزان نشاسته در دانه غلات بستگی به عواملی مانند شرایط جدی، درصد استخراج و عوامل نژادی دارد. نشاسته گندم حدود یك سوم وزن خود آب جذب می كند.

گلوكز

میزان این قند در مراحل مختلف رشد تغییر می كند. با كاهش بازدهی آرد و یا افزایش پوست گیری و خارج نمودن لایه های بیرونی درصد گلوكز كاهش می یابد.

فروكتوز: همانند گلوكز مقدار آن در مراحل مختلف رشد دانه غلات نوسان دارد.

ساكارز:

در دانه گندم 88% درصد در ماده خشك است میزان ساكارز در پوسته گندم در حدود 4 درصد و در آندوسپرم 4/0 درصد می باشد حال آن كه در جوانه گندم نوسانی بین 15-5 درصد دارد با جوانه زدن دانه مقدار این قند در دانه كامل گندم افزایش و به 2-1 درصد و یا بیشتر می رسد.

مالتوز:

مقدار اپتیمم مالتوز در گندم در حدود 2-5/1 درصد می باشد. جهت جبران كمبود مالتوز در آرد میتوان از آرد مالت استفاده نمود. همچنین اگر مقدار مالتوز در گندم بیش از 5/2 درصد باشد آرد حاصل جهت صنایع پخت مناسب نمی باشد.

2-پروتئین (گلوتن)



2


CO


گلوتن كه پروتئین عمده ی گندم است از دو قسمت گلوتنین و گلیادین تشكیل شده است. گلوتن مسئول جذب‌ آب بوده و همچنین در حفظ گاز و ایجاد حجم و بافت تاثیر گذار است.

3-چربی ها:

مقدار چربی موجود در جوانه گندم 11-6% است كه 84% آن غیر اشباع است مقدار چربی پوسته و آندوسپرم به ترتیب 6-3% و 8/0 تا 5/1% و در مجموع دانه حدود 2% می باشد. در اثر آسیب های دانه و فساد مقدار اسیدهای چرب آزاد افزایش یافته و منجر به ایجاد بوی نامطبوع می گردد. به همین جهت بهتر است حین آسیاب كردن چربی از آرد جدا شود.

4-پنتوزان ها:

پنتوزان ها حدود 75% دیواره سلولهای آندوسپرم گندم را تشكیل می دهد. پنتوازن ها جزء مواد فیبری بوده و موجب افزایش ظرفیت جذب و نگهداری آب و در نتیجه تاخیر در بیاتی نان می شود همچنین با افزایش درصد استخراج آرد مقدار پنتوزان آرد افزایش یافته و در نتیجه ی آن مقدار جذب آب آرد افزایش می یابد.

5-آنزیم ها

مهم ترین آنزیم های گندم و آرد آنزیم های آمیلو لیتیك آلفا و بتا آمیلاز هستند كه مجموع آن ها را دیاستاز نامند و بیشتر در جوانه وجود دارند.

6-مواد معدنی گندم:

مواد معدنی موجود در آرد گندم از عناصر كلسیم، پتاسیم، فسفر، گوگرد، آهن ،‌روی، مس ، ید و غیره تشكیل شده است.

7-رطوبت (آب):

حد مطلوب آرد 14-13% می باشد كه اگر رطوبت آرد یا گندم بیشتر از 13% باشد باعث فساد میكروبی و آنزیمی می شود و اگر رطوبت گندم كمتر از 8% باشد باعث خرد شدن دانه در حین آسیاب كردن می شود.
3-2-5-نگهداری گندم:

نگهداری گندم از زمان برداشت تا شروع فرآیند باید به نحوی انجام گیرد كه ویژگی های مطلوب دانه حفظ شود. و از آسیب دیدگی دانه جلوگیری به عمل آید. مهم ترین عواملی كه در طول زمان نگهداری گندم می توانند به آن آسیب برسانند عبارتند از: آلودگی به آفات انباری ، میكروارگانسیم ها ، حیوانات موذی، بالا رفتن دمای محل نگهداری (خود گرمایی) جوانه زدن دانه

برای نگهداری گندم از روش های متفاوتی از جمله روش سنتی و جدید و صنعتی استفاده می نمایند. در روش سنتی پس از برداشت گندم آنرا در صورت لزوم خشك كرده و در ظروف كوچك چوبی، سفالی یا مخازن سیمانی غیر قابل نفوذ به هوا نگهداری می كنند . روش سنتی دیگر استفاده از مخازن زیر زمینی و روی زمین است كه به صورت نیمه مخروطی شكل بوده و جدار داخلی این مخازن با عایق پوشانده شده است . علاوه بر روش های گفته شده گندم را میتوان در انبارهای ساده و یا سیلوهای پیشرفته به نحو مطلوبی نگهداری كرد مشروط بر اینكه پیش از ورود گندم به این انبارها میزان رطوبت و دمای آن به دقت تعیین و كنترل شود زیرا هر قدر مقدار رطوبت گندم بیشتر باشد قابلیت نگهداری آن در انبارهای ساده كوتاه تر است. همچنین طی نگهداری گندم در انبارها و سیلوها لازم است از آلودگی و فساد آن ها توسط آ‏فات انباری جلوگیری شود همچنین پس از انبار كردن گندم بایستی از عدم آلودگی آن به وسیله آفات انباری اطمینان حاصل كرده و در صورت آلودكی آنرا آفت زدایی نمود. برای این منظور روش های مختلفی وجود دارد كه آن ها را به سه دسته ی روش های فیزیكی ، روش های شیمیایی، و روش های بیولوژیكی تقسیم بندی می كنند.
3-2-6-كیفیت گندم های ایران:

در سال زراعی 80-1379 حدود 70 درصد اراضی كل كشور به كشت غلات اختصاص داشته است كیفیت گندم های تولید داخل در مناطق مختلف ایران به دلیل وسعت و گستردگی كشور بسیار متنوع می باشد.

استان هایی چون مازندران ، گلستان ، خوزستان بدلیل داشتن شرایط خاص آب و هوایی و زمین مناسب دارای گندم هایی با كیفیت مناسب می باشد. گندم های ایران را می توان در سه گروه گندم های نرم، گندم های سفید سفت تا سخت و گندم های دیو روم طبقه بندی كرد.

با توجه به بررسی های انجام شده توسط پژوهشكده غله و نان و مراكز تحقیقاتی كشور میتوان نتیجه گرفت كه حدود 35-30 درصد گندم های تولیدی داخل كشور از كیفیت خوب، حدود 22 درصد از كیفیت متوسط و حدود 48-43 درصد گندم های مورد بررسی از كیفیت صنعتی برخوردار می باشند.

در آخر باید به این نكته اشاره كرد كه مصرف سرانه نان در ایران 144-139 كیلوگرم می باشد كه در اروپا این مقدار كمتر یعنی KG 67 است.
3-5-تاسیسات و تجهیزات كارخانه آرد
3-5-1-طراحی كارخانه آرد

در طراحی و ساخت كارخانه بایستی به نكاتی توجه داشت از جمله نزدیكی كارخانه به محل تولید ماده خام تا ماده اولیه با بالاترین درجه مرغوبیت به كارخانه برسد در احداث ساختمان كارخانه باید زمین از نقطه نظر مقاومت برای ساخت كارخانه مناسب باشد و زمین شناسی منطقه به طور دقیق صورت بگیرد. همچنین ساختمان باید از نظر اسكله بندی ضد زلزله باشد یعنی كف و دیوارها باید به وسیله ستون های آهنی به هم وصل شوند.

در احداث كارخانه بایستی به نیازمندی ها و موارد جانبی كارخانه توجه خاصی شود به طوری كه پیش بینی های لازم در مورد تامین آب كارخانه ، تامین نور و چگونگی پراكنش آن در كارخانه، سیستم تهویه و فاضلاب صورت بگیرد. شایان ذكر است ساختمان كارخانه آرد علی الخصوص انبار گندم و آرد بایستی غیر قابل نفوذ به رطوبت و حشرات باشد.

به طور كلی فضای داخلی كارخانه آرد شامل موارد زیر می باشد:

1-سكوهای تخلیه و بار گیری:

یكی از تدابیر مهم به منظور انجام هر چه سریعتر عملیات تخلیه و بارگیری استفاده از سكوهای تخلیه و بارگیری در كنار انبار می باشد كه ایجاد این سكوها دو مزیت دارد: 1-هزینه حمل و نقل داخلی به میزان قابل توجهی كاهش می یابد.

1 -میزان تردد وسایل در محوطه كارخانه كاسته می شود

مزیت دیگر سكوها سهولت در كار تخلیه و بار گیری می باشد.





2-فضای اداری:

فضای اداری شامل دفتر كارخانه، دفتر تحویل گندم و همچنین دفتر فروش می باشد كه مجزا از خط تولید است همچنین انبار نیز دارای دفتر و چند اتاق برای مسئولان و كاركنان انبار بوده كه اتاق مسئول انبار باید بر سالن ها احاطه داشته باشد.

3-موتور خانه:

موتورخانه قسمتی است كه تجهیزات تولید بر ودت در آنجا قرار دارد. موتورخانه باید دارای سیستم تهویه باشد و دست كم دو درب داشته باشد مساحت موتور خانه با توجه به ظرفیت سردخانه ها و استفاده از انواع سیستم ها و رعایت مسائل فنی دیگر تعیین می گردد و معمولاً بین 150 تا 300 متر مربع مساحت دارد.

4-تاسیسات آبرسانی:

یكی از اساسی ترین پارامترهای طراحی كارخانه و از حیاتی ترین نیازهای كارخانه تهیه آب مورد نیاز می باشد. كه منبع آب ممكن است سفره های آب زیر زمینی و یا آبهای سطحی مانند آب چشمه و قنات باشد و در صورتی كه از آب لوله كشی شهر استفاده شود تنها كافی است كه لوله اصلی به لوله آب شهر وصل شود كه در این مورد اطلاع داشتن از فشار آب شهر كمك زیادی به توزیع آب در كارخانه می كند.

به طور كلی در طراحی شبكه های آبرسانی و احداث مخازن همواره دو اصل كیفیت (سالم بودن آب) و مقرون به صرفه بودن آن حائز اهمیت است همچنین بعد از تامین آب و تایید سالم بودن آن باید سیستمی طراحی شود كه آب را با سرعت مطلوب و قابل قبول به خط كارخانه هدایت كند.



5-سیستم فاضلاب

در كارخانه بایستی پیش بینی های لازم برای دفع فاضلاب صورت بگیرد كه هم اكنون فاضلاب ها را به صورت كانال های زیر زمینی احداث می كنند و پساب كارخانه توسط این كانال ها به بیرون هدایت می شود كه در صورت لزوم فاضلاب را تصفیه میكنند.

6-سیستم تهویه

در كارخانه ی آرد بایستی گرد و غبار ناشی از عملكرد دستگاهها بخصوص در مرحله ی آسیاب توسط سیستم تهویه از كارخانه خارج شود برای تهویه باید از سیستم هوای فیلتر شده استفاده كرد در این سیستم هوای خارج پس از فیلتر شدن و در صورت لزوم گرم یا خنك شدن از طریق كانال های جانبی به داخل پمپ می شود این سیستم سبب می شود كه هوای داخل كارخانه از درب ها خارج شده و مانع ورود گرد وغبار و حشرات به داخل شود همچنین می توان در برخی از نقاط كارخانه از فن خنك كننده استفاده كرد.

7-ماشین آلات و دستگاهها:

در انتخاب ماشین آلات و دستگاهها باید دستگاههایی با كارایی بالا و دارای طرح های ساده را خریداری كرد همچنین بهتر است تمامی دستگاههای كارخانه از یك شركت دریافت شود.

همچنین ساختمان و ترتیب ماشین آلات و خطوط تولیدی باید طوری باشد كه حداكثر خدمات را با حداقل انرژی مصرفی تامین كند. روابط خطوط با یكدیگر طوری باشد كه واحدهایی كه به خطوط مختلف سرویس می دهند لزومی به جا به جا كردن نداشته باشند و هر خط تولیدی باید حداقل مسیر را طی كند تا بدین وسیله نخست كار دستی و انسانی به حداقل برسد و آنگاه حداقل فضا را اشغال كند.



8-تاسیسات برق:

برقر مصرفی كارخانه برق صنعتی است كه پس از تقویت كردن در خط توزیع می شود در تقسیم چراغ ها بایستی محل كار، ماشین ها، وضعیت سقف، دیوارها را در نظر گرفت و در عمل چراغ ها قرینه هم باشند . عموماً فاصله چراغ ها یك تا دو برابر ارتفاع نقطه نورانی از سطح كار می باشد.

در تعیین محل تابلوهای برق بایستی به نكات زیر توجه داشت:

1-تابلوی توزیع برق باید در دسترس باشد.

2-فاصله تابلوی برق از دورترین چراغ نباید از 30 متر بیشتر باشد.

3-محل تابلو بایستی چنان تعیین شود كه طول كابل های تغذیه به حداقل رسیده و خمیدگی آن ها نیز كمتر باشد همچنین برای یك انبار حداقل یك تابلوی برق ضروری است.

ژنراتورهای آماده (برق اضطراری)

ژنراتورهای آماده یك سیستم متمركز است كه در آن یك ژنراتور با موتور دیزلی یا توربین گازی، برق تولیدی ( AC ) را از طریق كلیدهای تبدیل به مدارهای انتخاب شده هدایت می كند ژنراتورها معمولاً بعد از قطع شدن برق بصورت اتوماتیك در انبارهای سردخانه استفاده می شود ولی برای انبارهای معمولی از ژنراتورهای معمولی كه توسط افراد راه اندازی می شوند استفاده می گردد اندازه و حجم ژنراتور با توجه به مقدار مصرف و توان مورد نیاز متفاوت می باشد.

سیستم اعلام خبر:

از جمله سیستم های ایمنی كه امروزه در انبارها مورد استفاده قرار می گیرد سیستم اعلام خبر آتش سوزی می باشد. أین سیستم از سنسورهای حساس به گرما و دود تشكیل شده كه به زنگ اخبار متصل می باشد و در مواقع خطر هشدار می دهد.
-5-2-4-انبار آرد:

همانطور كه در قسمت های پیشین در بحث نگهداری آرد گندم ذكر شد آرد گندم بعد از تولید بایستی در شرایط مناسب نگهداری شود برای این منظور راههای مختلفی از جمله نگهداری به صورت فله و نگهداری بصورت كیسه و روی پالت وجود دارد. در نگهداری آرد در انبار دو فاكتور دما و رطوبت رابطه ی نزدیكی با طول زمان نگهداری دارند.

به طوری كه در دمای بیش از 20 درجه سانتی گراد آرد كامل برای حدود 30 روز و آرد روشن برای حدود چهار ماه قابل نگهداری است و اما قابلیت آردهای با درصد استخراج پایین تر طولانی تر است و به بیش از شش ماه می رسد. همچنین رطوبت بالا در انبار موجب فساد و كپك زدگی آرد می شود در نتیجه برای نگهداری طولانی مدت گندم باید مقدار رطوبت كمتر از 14 درصد باشد. از طرف دیگر انبار آرد همانند انبار گندم باید غیر قابل نفوذ به رطوبت دما و حشرات و غیره باشد. و تهویه آن در حد مطلوب صورت بگیرد.

3-6-كنترل كیفی و آزمایشات آرد:

برای پی بردن به ویژگی ها و خصوصیات آرد تولید شده بر روی آرد آزمایشاتی صورت می گیرد .





روش كلی نمونه گیری از آرد:

برای نمونه گیری كل آرد را بر روی كاغذ پخش می كنیم كاغذ را چهار قسمت كرده و لبه‌های آن را بالا می آوریم تا حجم نمونه به نصف كاهش یابد این كار را تا رسیدن به وزن مورد نظر ادامه می دهیم البته این روش فقط در مورد نمونه های كم قابل انجام می باشد.

1-اندازه گیری PH آرد:

برای تشخیص فساد میكروبی و همچنین تشخیص تقلب بایستی PH آرد محاسبه گردد كه برای این منظور 10 گرم آرد را با آب مقطر جوشیده مخلوط كرده و توسط PH متر PH آن را اندازه می گیریم حالت عادی PH حدود 2/6-1/6 است اما آرد فاسد PH آن كمتر می باشد.

2-اندازه گیری اسیدیته آرد (روش استخراج آبی)

در این روش مقدار اسیدهای محلول در آب در دمای 20 درجه سانتی گراد تعیین می گردد. اسیدیته آرد در طی انبار داری افزایش می یابد كه با افزایش اسیدیته آرد كیفیت نانوایی كم می شود.

دلیل استفاده از روش استخراج آبی این است كه اسیدیته در آرد محبوس است در نتیجه برای انجام آزمایش از آب استفاده می شود.

طرز عمل:

18 گرم آرد را به همراه 200 میلی لیتر آب مقطر تازه (عاری از ) در یك ارلن مایر 500 میلی لیتری می ریزیم مخلوط را به مدت یك ساعت در حالی كه گهگاهی آن را تكان می دهیم در بن مادی 40 درجه سانتی گراد قرار می دهیم . سپس محلول را صاف كرده و 100 میلی لیتر از محلول صاف شده را به ارلن 200 میلی لیتری منتقل كرده و توسط هیدروكسید سدیم 1/0 نرمال در مجاورت فنول فتالیئن آنرا تیتر می كنیم. ختم تیتراسیون زمانی است كه رنگ محلول پوست پیازی شود.

3-اندازه گیری گلوتن مرطوب:

مرغوبیت آرد برای نانوایی به مقدار و نوع گلوتن بستگی دارد و به دو صورت گلوتن مرطوب و گلوتن خشك اندازه گیری می شود.

طرز عمل

20 گرم آرد را توسط آب نمك 001/0 به خمیر سفتی تبدیل می كنیم سپس چند دقیقه برای تشكیل شبكه ی گلوتن صبر می كنیم در ادامه خمیر را در یك بشر به آرامی مالش می دهیم تا نشاسته ی آن كاملاً خارج شود . پس از اطمینان از خارج شدن تمامی نشاسته گلوتن را با فشار بین دو شیشه ساعت خشك كرده و آن را وزن می كنیم 100*وزن گلوتن مرطوب = درصد گلوتن مرطوب

پس از انجام آزمایش ارزیابی گلوتن به صورت زیر انجام می گیرد:

اگر درصد گلوتن بالای 30 درصد باشد گلوتن خیلی قوی است كه این آرد برای تولید ماكارونی مناسب است اگر درصد گلوتن 30-25 درصد باشد گلوتن قوی بوده و آرد آن برای كیك مطلوب است اگر درصد گلوتن 25-18 درصد باشد گلوتن متوسط است و این آرد برای تولید نان مناسب است و بالاخره اگر درصد گلوتن زیر 18 درصد باشد گلوتن آرد ضعیف می باشد.

-اندازه گیری گلوتن خشك:

ظرفی كه به وزن ثابت رسیده است را در آون به مدت یك و نیم ساعت و درجه حرارت 130 درجه سانتی گراد قرار می دهیم تا حالت اسفنجی به خود بگیرد.

100*وزن گلوتن خشك = درصد گلوتن خشك

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی كارخانه آرد زاودی بندرتركمن , کاراموزی كارخانه آرد زاودی بندرتركمن , کارورزی كارخانه آرد زاودی بندرتركمن , دانلود گزارش کارآموزی كارخانه آرد زاودی بندرتركمن , كارخانه آرد زاودی بندرتركمن , كارخانه , آرد , زاودی , بندرتركمن

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر