با ظهور دین مبین اسلام تیراندازی هم به عنوان یك نیاز و هم یك صفت ذاتی مورد توجه قرار گرفت، مهارت مسلمانان در تیراندازی یكی از پایههای اصلی پیروزی آنان در رزم بود پیامبر اكرم (ص) میفرمایند «سوار كاری و تیراندازی بیاموزید كه از بهترین ورزشها است» و نیز فرمودهاند «به درستی كه خداوند با یك تیر دو نفر را به بهشت میبرد، اول كسی كه تیر را به نیت ج
قیمت فایل فقط 6,900 تومان
تیراندازی
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فهرست
پیشگفتار
فصل اول : كلیات
تاریخچه ورزش تیراندازی و فدراسیون تیراندازی جمهوری اسلامی ایران
رشتههای شناخته شده از سوی ISSF
آشنایی با اصول ایمنی در تیراندازی
فصل دوم
آشنایی با تجهیزات تیراندازی
فصل سوم : فاكتورهای اساسی در تیراندازی
آمادگی جسمانی
آمادگی تكنیكی
آمادگی تاكتیكی
آمادگی روانی
فصل چهارم : تیراندازی با تپانچه
آشنایی با تكنیكهای تیراندازی در تپانچه بادی
نگهداری سلاح
تنفس
چشم و مكانیزم دید
دستگاه نشانه روی یا شكاف درجه
رها كردن ماشه
هماهنگی بین نیروهای ایستا و پویا در رها كردن ماشه و نشانه روی
سطح آمادگی مطلوب نیروها
عملیات تكمیلی
فصل پنجم : تیراندازی با تفنگ
روش اجرای تكنیك با تفنگ بادی
حالت گیری
تنفس
هدف گیری و تنظیم عناصر دید
شلیك (رها شدن ماشه)
عملیات تكمیلی
فصل ششم
نحوه برگزاری مسابقات دررشتههای 10 متر
فصل هفتم : آماده سازی مسابقاتی
آماده شدن برای حضور در خط آتش
فصل هشتم
تغذیه
فصل نهم
آموزش جوانان
مراحل آموزش مبتدیان با استفاده از سیبلهای آموزشی
فصل دهم
دوپینگ
منابع
به نام خدا
پیشگفتار :
ورزش تیر اندازی بویژه در چند سال اخیر از رشد وتوجه روز افزونی در میان جامعه ورزشی كشور برخوردار گردیده است و توجه به جنبههای علمی و آكادمیك این ورزش برای ارتقاء سطح كمی و كیفی تیراندازی بیش از هر زمان دیگر احساس میگردد.
گرچه در گذشته تلاشهای موثری در این زمینه بعمل آمده است اما به دلیل محدودیت منابع علمی و اقتصادی و همچنین فقدان یك روش واحد و هماهنگ در امر آموزش، این ورزش همواره با كاستیهایی مواجه و باعث تقاطی افكار در بین مربیان و مدرسین این رشته بوده است و این موضوع باعث شده تا دورههای مربیگری تیراندازی از یك منبع خاص و یك روش هماهنگ آموزشی بی بهره باشد.
كمیته آموزش فدراسیون تیراندازی جمهوری اسلامی ایران با برنامه ریزی ویژه در این زمینه و با استفاده از تجارب و همفكری مربیان و پیشكسوتان و گردآوری مطالب از منابع مختلف موجود در دسترس، در امر تدوین و تالیف جزوات آموزشی مربیان برای دورههای مختلف مربیگری همت گمارده است تا با ایجاد وحدت رویه در شیوه اموزش مربیان و مدرسین به این مهم دست یابد.
جزوه حاضر كه برای تدریس مربیگری درجه 3 تیراندازی تهیه شده است توسط آقای مسعود كلهری مسئول وقت كمیته آموزش و با همكاری جمعی از صاحب نظران و پیشكسوتان كه سالیان متمادی در سمتهای مربی و مدرس به جامعه ورزش تیراندازی خدمت نمودهاند گردآوری و تدوین گردیده است.
امید است این كتاب مورد توجه و استفاده مربیان و ورزشكاران قرار گرفته و با بهره گیری از آن بتوانند در پربار كردن علم و دانش تیراندازی در بین علاقمندان و توسعه و میل به اهداف و آرمانهای والای ورزش تیراندازی در كشور پهناور جمهوری اسلامی گامهای استواری بردارند.
فصل اول
كلیات :
تاریخچه ورزش تیراندازی :
با ظهور دین مبین اسلام تیراندازی هم به عنوان یك نیاز و هم یك صفت ذاتی مورد توجه قرار گرفت، مهارت مسلمانان در تیراندازی یكی از پایههای اصلی پیروزی آنان در رزم بود.
پیامبر اكرم (ص) میفرمایند: «سوار كاری و تیراندازی بیاموزید كه از بهترین ورزشها است.» و نیز فرمودهاند: «به درستی كه خداوند با یك تیر دو نفر را به بهشت میبرد، اول كسی كه تیر را به نیت جهاد میتراشد و دوم آنكه در راه خدا میاندازد»
در قرن پانزدهم میلادی، با اختراع اسلحه آتشین (تفنگ و توپ)، كم كم اهمیت و نقش تیراندازی با تیر و كمان در ارتشها رو به كاستی گذاشت و از آن پس بهره گیری از این وسیله برای شكار، سرگرمی و ورزش مورد توجه قرار گرفت و مسابقات مختلفی با تیر و كمان برپا گردید.
در اوایل قرن شانزدهم میلادی، با ساخت اسلحههای گرم و تفنگهای لوله بلند، تیراندازی در مراسم مذهبی و اعیاد مختلف به صورت آداب و رسوم مردم آن زمان شكل گرفته و مسابقاتی نیز با تفنگ برگزار میگردید.
با توسعه و ساخت ابزارهای تیراندازی با سلاح اولین مسابقات رسمی در قرن 19 میلادی آغاز و در اولین المپیك، سال 1896 آتن در 9 رشته مختلف ورزشی برپا گردید كه در بین آنها تیراندازی از بیشترین شركت كننده برخوردار بوده است.
سازمانهای اداره كننده ورزش تیراندازی :
1- فدراسیون بین المللی ورزش تیراندازی ISSF :
فدراسیون بین المللی ورزش تیراندازی در سال 1907 تاسیس گردید و در سال 1915 این فدراسیون منحل شد. در سال 1915 با نام (union international de tir) UIT اتحادیه بین المللی تیراندازی مجدداً سازماندهی گردید.
در سال 1939 فعالیتهای این فدراسیون به حالت تعلیق درآمد و در سال 1947 با نام (UIT) فعالیتهای خود را از سرگرفت . در پانزدهم جولای 1998 عنوان «فدراسیون بین المللی ورزش تیراندازی» انتخاب گردید و علامت اختصاری آن ISSF میباشد. تجدید سازمان این فدراسیون را كمیته بین المللی المپیك (IOC) برعهده دارد. مكان مورد استقرار ISSF در حال حاضر در شهر مونیخ آلمان میباشد.
2- فدراسیون تیراندازی جمهوری اسلامی ایران :
فدراسیون تیراندازی جمهوری اسلامی ایران در سال 1337 هجری شمسی مصادف با سال 1958 میلادی تاسیس شده و تا كنون 14 نفر به عنوان رئیس فدراسیون بر آن مدیریت داشتهاند.
در حال حاضر این فدراسیون با هیئتهای تیراندازی زیر مجموعه خود بالغ بر 30 هیئت در سراسر كشور مسئولیت اداره ورزش تیراندازی را برعهده دارد.
تعداد رشتههای تیراندازی مورد فعال در كشور 22 رشته بوده كه به تفكیك شامل موارد ذیل است.
آشنایی با اصول ایمنی در تیراندازی :
كلیات :
مقررات مربوط به اصول ایمنی، قسمتی از قوانین تكنیكی ISSF است كه در تمامی رشتههای تیراندازی لازم الاجرا بوده و تیراندازان، مربیان و سرپرستان تیمها باید با آن آشنایی داشته و مطمئن شوند كه این قوانین اجرا میشوند.
مسائل ایمنی
در كشورهای مختلف، مقررات ویژه ایمنی در میادین تیراندازی متفاوت است. به همین دلیل تنها جزئیات اساسی و مهم مد نظر قرار گرفته و ایمنی میدان تیر، تا حدود زیادی به شرایط محیط بستگی دارد. لذا در مواقع ضروری، كمیته برگزار كننده مسابقات میتواند قوانین جدیدی وضع نماید. البته كمیته برگزار كننده باید با مقررات و ضوابط ایمنی میدان آشنا بوده و اقدامات ضروری را در این زمینه به عمل آورد. زیرا مسئولیت اصلی در ایمنی میدان را بعهده خواهد داشت.
به منظور حفاظت از جان و تامین ایمنی تیراندازان، ضرورت دارد تا عوامل اجرایی و ناظران میدان در هنگام استفاده و جابجایی سلاح، دقت و احتیاط فوق العادهای اعمال نمایند. رعایت انضباط فردی برای تمام حاضرین در میدان ضروری بوده و همچنین تیراندازان و مسئولین تیمها نیز وظیفه دارند در اجرای این مقررات و برقراری نظم، با عوامل اجرایی میدان همكاری كنند.
جهت دریافت فایل تیراندازی لطفا آن را خریداری نمایید
قیمت فایل فقط 6,900 تومان
برچسب ها : تیراندازی , طرح توجیهی تیراندازی , دانلود تیراندازی , تاریخچه ورزش تیراندازی , پیشگفتار , , فصل اول كلیات , , تاریخچه ورزش تیراندازی و فدراسیون تیراندازی جمهوری اسلامی ایران , , رشتههای شناخته شده از سوی ISSF , , آشنایی با اصول ایمنی در تیراندازی , , فصل دوم , , آشنایی با تجهیزات تیراندازی , , فصل سوم فاكتورهای اساسی در تیراندازی , , آمادگی جسمانی , , آماد