پیشرفتهای روز افزون علوم ورزشی درسالهای اخیر بسیار چشم گیر بوده و آمادگی جسمانی نیز به عنوان بخش مهمی از این علم از تنوع ، تغییر و توسعه به دور نبوده است بازیكنان فوتبال به قدرت و توان ، دوندگان ماراتن به استقامت ، قهرمانان 100 متر به سرعت و بسیاری از ورزشكاران به انعطاف پذیری ، تعادل و چابكی نیاز دارند
قیمت فایل فقط 3,900 تومان
بررسی و مقایسه تاثیرات دو روش تمرین پلایومتریك و تمرینات با وزنه بر میزان شوت توان انفجاری و سرعت بازیكنان فوتبال 20-17 سال
(1)
طرح تحقیقی
1-1 مقدمه :
پیشرفتهای روز افزون علوم ورزشی درسالهای اخیر بسیار چشم گیر بوده و آمادگی جسمانی نیز به عنوان بخش مهمی از این علم از تنوع ، تغییر و توسعه به دور نبوده است. بازیكنان فوتبال به قدرت و توان ، دوندگان ماراتن به استقامت ، قهرمانان 100 متر به سرعت و بسیاری از ورزشكاران به انعطاف پذیری ، تعادل و چابكی نیاز دارند.
خوشبختانه ، اكنون تجربه مربیان به همراه تحقیقات و مشاهدات آزمایشگاهی و میدانی موجب طراحی برنامه های نظام دار و در نتیجه ، بهبود آمادگی عضلانی شده است. آمادگی عضلانی شامل قدرت و استقامت عضلانی ، توان ،سرعت ، انعطاف پذیری ، تعادل و چابكی است . در ورزش فوتبال قدرت ، سرعت و تركیب موثر این دو عامل (توان) از اهمیت ویژه ای برخوردار است .
در این تحقیق سعی شده است كه اثرات دو روش تمرین با وزنه و تمرینات پلایومتریك بر عوامل مذكور مورد مقایسه و بررسی قرار گیرد . تمرینات با وزنه روش مناسبی برای بهبود قدرت قدرت و در نتیجه توان بشمار می روند.
با توجه به اصل ویژگی تمرین برای توان ، ورزشكارن باید تلاش كنند تا بار ( وزنه ) را تا حد امكان به سرعت حركت دهند. در انتخاب برنامه تمرینی توان، باید به این نكته توجه كرد كه سرعت تمرینات تا حد زیادی به سرعت حركات رشته مورد نظر نزدیك باشد.
روش تمرینی دیگری كه در بسیاری از مهارتهای ورزشی برای بهبود توان موثر است ، تمرینات پلایومتریك است. اهمیت این تمرینات استفاده از «پیش فشار» و كشش ناگهانی عضله می باشد . در حركات پلایومتریك در طی مرحله اكسنتریك یا مرحله فشار یعنی وقتی كه عضله به سرعت كشیده می شود ،اعضای كشسان عضله نیز كشیده می شوند و بخشی از نیروی فشار را به شكل انرژی كشسان ذخیره می كند ودر حین مرحله كانسنتریك یا غلبه عضله كه با تحریك بازتاب میوتاتیك روی می دهد انرژی كشسان ذخیره شده آزاد می شود . این تمرینات موجب آمادگی دستگاه عصبی و عضلانی می شود و در نتیجه به ورزشكار اجازه می دهد كه در فعالیت هایی كه همره با تغییر جهت می باشند، به نحو قدرتمند و سریعی اجرای وظیفه نماید.
تحقیق حاضر نیز با بررسی و مقایسه اثرات این دو روش تمرینی بر میزان برد شوت ، سرعت و توان انفجاری بازیكنان فوتبال سعی بر این دارد به این سئوال كه كدامیك از روش ها ورزشكاران را در توسعه و عملكرد ورزش بیشتر یاری می بخشد جواب دهد.
2-1. بیان مسئله :
دامنه گسترده علم ورزش در جهان امروز ، با تحقیقات و بررسی های متعددی كه انجام پذیرفته است بیش از بیش و بطور غیر قابل وصفی رو به گسترش می باشد .كارشناسان و مربیان همواره به دنبال این بوده اند كه امتیازها و عملكرد ورزش را در ورزشكاران خود توسعه دهند .
بازیكنان فوتبال برای تحمل فشارهای بدنی به هنگام بازی و فراهم آوردن زمینه لازم برای استفاده از مهارتهای تاكتیكیشان در سرتا سر یك مسابقه ، به سطح بالایی از آمادگی نیاز دارند . بنابراین ، تمرین های آمادگی بخش مهمی از برنامه كلی تمرین هاست . در این ورزش قدرت ،سرعت و توان انفجاری از اهمیت ویژه ای برخوردار است . بسیاری از فعالیت های فوتبال مثل تكل كردن ، پریدن ، ضربه زدن ، دویدن و تغییر جهت دادن از نوع فعالیت های پر قدرت و انفجاری و از اركان اساسی موفقیت در این ورزش هستند.
اهداف ویژه ی تمرین های قدرتی عضله در فوتبال عبارتند از :
1) بالا بردن بازده توان در جریان فعالیت های انفجاری در یك مسابقه فوتبال مثل تكل كردن ، پریدن ، ضربه زدن و شتاب گرفتن .
2) پیش گیری از وقوع آسیب ها.
3) كسب مجدد قدرت پس از یك آسیب
بدیهی است كه دست یابی به این اهداف مستلزم طراحی تمرین بر اساس یافته های علمی می باشد . بدین منظور 20 آزمودنی شركت كننده در این تحقیق به دو گروه تقسیم شده و تمرینات منتخب پلایومتریك و با وزنه را به مدت 8 هفته و كلاً 24 جلسه انجام دادند تا به این پرسش پاسخ داده شود كه كدامیك از این دو روش تمرینی برای بهبود فاكتورهای مذكور موثر و مفید واقع می شود .
3-1 . اهمیت و ضرورت تحقیق :
افزایش آگاهی و دانش مربیان و ورزشكاران درباره روشهای نوین حاكم بر فوتبال از مهمترین عوامل پیشرفت و توسعه فوتبال است. ارائه و اجرای طرح ها و سازماندهی ها توسط مربیان خلاق، زمینه پیشرفت سریع فوتبال را فراهم می آورد و از جمله ابزارهای كارایی آموزش مربیان یافته های پژوهشی نوین است. بررسی مسابقات انجام شده در سطح اول این رشته ورزشی بیانگر این موضوع است كه امرزوه بیشتر گل ها از طریق شوت راه دور به ثمر می رسد.
همچنین داشتن سرعت زیاد از عوامل موفقیت بازیكنان در حال حمله و دفاع می باشد.
فعالیت هایی نظیر پریدن ، تكل زدن و پرتاب كردن نیز مستلزم داشتن توان انفجاری بالایی است بنابراین تقویت فاكتورهای مذكور از اهمیت بسیاری برخوردار است و می بایست از اولویت های برنامه تمرینی مربیان فوتبال می باشد . تمرینات پلایومتریك موجب آمادگی تقویت دستگاه عصبی عضلانی می شود و در نتیجه به ورزشكار اجازه می دهد تا در فعالیت هایی كه همراه با تغییر جهت می باشند به نحو قدرتمند و سریعی اجرای وظیفه نمایند . این تمرینات با درگیر كردن بیشتر دوكهای عضلانی موجب ایجاد قدرت انفجاری بیشتر می شوند . بنابراین تمرینات پلایومتریك می تواند به عنوان یك روش تمرینی مناسب جهت كسب قدرت انفجاری و نیز افزایش سرعت مورد استفاده مربیان فوتبال قرار گیرد.
از طرف دیگر مطالعات اغلب مؤید آن است كه تمرینات قدرتی بدون شك روی افزایش هر دو عامل سرعت و قدرت انقباض موثر است . نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان می دهد كه اجرای كدامیك از روش های تمرینی در بهبود فاكتوهای مذكور موثرتر می باشد.
4-1. اهداف تحقیق :
الف) هدف كلی :
بررسی و مقایسه تأثیرات دو روش تمرینی پلایومتریك و تمرینات با وزنه بر میزان شوت، سرعت و توان انفجاری بازیكنان فوتبال 20-17 سال.
ب) اهداف اختصاصی :
1)بررسی تأثیرات دو روش تمرین پلایومتریك و تمرینات با وزنه بر میزان شوت بازیكنان فوتبال .
2) مقایسه تاثیرات دو روش تمرین پلایومتریك و تمرینات با وزنه بر میزان شوت بازیكنان فوتبال .
3) بررسی تأثیرات دو روش تمرین پلایومتریك و تمرینات با وزنه بر سرعت بازیكنان فوتبال .
4) مقایسه تاثیرت دو روش تمرینی پلایومتریك و تمرینات با وزنه بر سرعت بازیكنان فوتبال .
5) بررسی تاثیرات دو روش تمرین پلایومتریك و تمرینات با وزنه بر روی توان انفجاری بازیكنان فوتبال .
6) مقایسه تاثیرت دو روش تمرین پلایومتریك و تمرینات با وزنه بر روی توان انفجاری بازیكنان فوتبال .
5-1 . فرضیه های تحقیق :
1) تمرینات منتخب پلایومتریك تأثیر معنی داری بر شوت آزمودنی ها ندارد.
2) تمرینات منتخب پلایومتریك تأثیر معنی داری بر سرعت آزمودنی ها ندارد.
3) تمرینات منتخب پلایومتریك تأثیر معنی داری بر توان انفجاری آزمودنی ها ندارد.
4) تمرینات با وزنه تأثیر معنی داری بر ضربه شوت آزمودنی ها ندارد.
5) تمرینات با وزنه تأثیر معنی داری بر سرعت آزمودنی ها ندارد.
6) تمرینات با وزنه تأثیر معنی داری بر توان انفجاری آزمودنی ها ندارد.
7) بین تأثیرات دو روش تمرین پلایومتریك و تمرینات با وزنه بر روی میزان شوت آزمودنی ها اختلاف معنی داری وجود ندارد .
8) بین تأثیرات دو روش تمرین پلایومتریك و تمرینات با وزنه بر روی سرعت آزمودنی ها اختلاف معنی داری وجود ندارد .
9) بین تأثیرات دو روش تمرین پلایومتریك و تمرینات با وزنه بر روی توان انفجاری آزمودنی ها اختلاف معنی داری وجود ندارد .
6-1 . محدودیت های تحقیق:
الف ) محدودیت های اعمال شده توسط محقق:
1) تحقیق بر روی 20 بازیكن فوتبال پسر زیر 20 سال .
2) تحقیق تأثیر تمرین پلایومتریك و تمرینات با وزنه را بر روی سه فاكتور ضربه شوت ، سرعت و توان انفجاری بازیكنان فوتبال بررسی نموده است.
ب ) محدودیت های خارج از كنترل محقق :
1) میزان انگیزش آزمودنی ها برای شركت فعال در تمرینات و اعمال حداكثر تلاش خود.
2) رژیم غذایی آزمودنی ها و شیوه زندگی آنان خارج از زمان تمرین .
3) میزان آشنایی آزمودنی ها با انواع تمرینات اعمال شده .
4) شرایط روحی آزمودنی ها .
5) فعالیت بدن و شغل آزمودنی ها .
6) آزمودنی ها از نظر آمادگی اولیه همگن نبوده و از آمادگی های متفاوتی برخوردار بوده اند
7) سابقه بازی فوتبال در افراد یكسان نبوده است.
7-1. اصطلاحات و تعاریف:
پلایومتریك : تمریناتی است كه توانایی عضله برای رسیدن به حداكثر قدرت در حداقل زمان ممكن را توسعه می دهد.
سرعت حركت بدن : كوتاه ترین مدت زمانی كه بتوان بدن را به فاصله مشخصی به حركت در آورد .
تمرینات با وزنه : (ایزوتونیك) خود تمریناتی است كه طول عضله هنگام بلند كردن جسم ثابتی تغییر می كند . این تمرینات با استفاده از وزنه های آزاد (دمبل ، هالتر و… ) در دستگاه بدن سازی انجام می شود .
توان : توان عبارت است از اجرای كار معین در واحد زمانی است ، بطور دقیق تر توان از طریق اندازه گیری سرعت حداكثر وزنه ای كه جابجا می شود تعیین می گردد.
بازتاب میوتانیك: بازتابی كه هنگام كشیده شدن دوكهای ماهیچه ای باعث انقباض ماهیچه می شود ، همچنین بازتاب كششی ( Stretch reflex) نیز نامیده می شود.
ادبیات تحقیق
·مقدمه
· زیر بنای نظری موضوع
· ادبیات پیشینه
· تاریخچه تمرینات پلایومتریك
· تأثیرات تمرینات قدرتی در فوتبال
· تحقیقات داخلی
· خلاصه تحقیق
(2)
1-2 . مقدمه :
با توجه به گرایش عمومی نوجوانان و جوانان كشورمان به ورزش فوتبال كه آنرا بعنوان پرطرفدارترین و محبوب ترین ورزش كشور معرفی كرده است . لزوم باز آموزی و نوآوری در جامعه مربیان و آموزگاران فوتبال و آشنا ساختن با اصول امروزین این ورزش و جنبه های علمی ان كاملاً احساس می شود كه از جمله ابزارهای لازم كارآمد در جهت توسعه دانش و آگاهی مربیان ، یافته های تحقیقاتی نوین در زمینه مورد نظر است.
در بسیاری از تحقیقات نشان داده شده است كه تمرینات قدرتی موجب بهبود عملكردهای ورزشی می گردد و همچنین این تمرینات مطابق با ویژگی های رشته ورزشی نیز می باشد و اما در زمینه تمرینات قدرتی و تأثیر آن روی اجراهای ورزش در فوتبال ادبیات محدودی وجود دارد.
2-2. زیر بنای نظری موضوع :
اساس فرایندهای حركتی ارادی و غیر ارادی درگیر در تمرینهای پلایومتریك اصطلاحاً «بازتاب كششی » ماهیچه ای (میوتاتیك) نیز خوانده می شود . این دستگاه دوكی و بازتاب كششی هر دو از عناصر مهم سیستم عصبی هستند كه كنترل همه جانبه حركت های بدن را بعهده دارند.
آنچه كه در این میان توسط بازیكنان بطور ناخودآگاه انجام می شود طویل شدن سریع ولی خفیف تارهای عضلانی آن گروه از عضلاتی است كه مسئولیت تولید توان را برای انجام حركات پرتابی بر عهده دارند. كشش سریع این عضلات موجب تحریك بازتاب دوكی عضلانی می شود . بطوری كه یك محرك بسیار قوی از طریق طناب نخاعی به سوی عضلات فرستاده و باعث ایجاد انقباض پر قدرت در آنها می گردد.
واژه های گوناگونی برای بیان و توصیف مراحل بازتاب كششی پیشنهاد شده است . آقای «چو» در سال 1983 كشش سریع تارهای عضلانی را قبل از انقباض عضله بعنوان مراحل اكسنتریك «برون گرا » و دوره زمانی كوتاه بین شروع این مرحله و مرحله انقباض بازتابی عضله را به عنوان مرحله توقف و خود انقباض را با نام مرحله كانسنتریك « درون گرا » نامید .
در تمرینات پلایومتریك لازم است تا قبل از انقباض عضلات یك كشش سریع ( مرحله اكسنتریك یا مرحله فشار ) بر آنها وارد شود . در حركات پلایومتریك در طی مرحله اكسنتریك یا مرحله فشار یعنی وقتی كه عضله به سرعت كشیده می شود . اجزای كشسان عضله نیز كشیده می شوند و بخشی از نیروی فشار را به شكل انرژی كشسان ذخیره می كند و در حین مرحله كانسنتریك یا غلبه عضله كه با تحریك بازتاب میوتاتیك روی می دهد انرژی كشسان ذخیره شده آزاد می شود.
3-2. ادبیات پیشینه :
استفاده از تمرینات قدرتی برای توسعه اجرای مهارتها بین ورزشكاران تا قبل از جنگ دوم جهانی مرسوم نبود . تا آن زمان مربیان و ورزشكاران عقیده داشتند كه برنامه های تمرینات قدرتی با وزنه منجر به سفت شدن عضلات می شود . در خلال جنگ دوم جهانی استفاده از تمرینات مقاومتی با وزنه در نوتوانی بازپروری مصدومین جنگ گردد تجارت گرانبهایی به ارمغان آورد.
جهت دریافت فایل بررسی و مقایسه تاثیرات دو روش تمرین پلایومتریك و تمرینات با وزنه بر میزان شوت توان انفجاری و سرعت بازیكنان فوتبال 20-17 ساللطفا آن را خریداری نمایید
قیمت فایل فقط 3,900 تومان
برچسب ها : بررسی و مقایسه تاثیرات دو روش تمرین پلایومتریك و تمرینات با وزنه بر میزان شوت توان انفجاری و سرعت بازیكنان فوتبال 2017 سال , طرح توجیهی بررسی و مقایسه تاثیرات دو روش تمرین پلایومتریك و تمرینات با وزنه بر میزان شوت توان انفجاری و سرعت بازیكنان فوتبال 2017 سال , دانلود بررسی و مقایسه تاثیرات دو روش تمرین پلایومتریك و تمرینات با وزنه بر میزان شوت توا